Minister Koritnik poslal test na alkohol in droge

Slovenija 20. Feb 202212:44 > 19:57 15 komentarjev
Koritnik
Ministrstvo za javno upravo

Na družbenih omrežjih je zakrožil posnetek, na katerem se minister za javno upravo Boštjan Koritnik v nočnem lokalu zabava in v polomljeni angleščini zbija šale. Posnetek, ki ga je delil tudi Koritnik sam, je sprožil ugibanja, ali je bil minister vinjen in ali se je zabaval v nočnem lokalu, ki je kršil omejitev obratovalnega časa. Koritnik je sporočil, da protikoronskih ukrepov ni kršil ter da obžaluje objavo posnetka. Svojo navedbo, da na posnetku ni bil vinjen, je podkrepil s testom na alkohol in droge.

Uporabniki družbenih omrežij v komentarjih pod posnetkom, na katerem se Koritnik nenavadno vede, domnevajo, da je minister pijan, in se sprašujejo, ali je ponočeval po 22. uri, ko bi se morali nočni lokali zapreti. V soboto, ko je bil posnetek objavljen, namreč še niso veljala nova pravila o sproščanju ukrepov.

Koritnik je za N1 odločno zanikal, da bi bil na posnetku alkoholiziran. “Alkohola ne pijem, ker ga ne maram,” je zatrdil in dodal, da tudi drugih opojnih substanc ne uživa. To je zvečer dokazal tudi s testom na alkohol in droge, ki so ga z ministrstva za javno upravo poslali novinarjem.

Koritnik je dogodek obžaloval. »Prevzemam vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžalujem to objavo. Če sem z njo kogarkoli užalil, to iskreno obžalujem in se opravičujem, namen je bil opozoriti na nevarnost spletnih prevar, nikakor pa nisem imel namena biti do kogarkoli ali česarkoli žaljiv. Posnetek je sicer nastal v prostem času, v povsem zasebnem krogu oziroma na druženju zasebne narave v enem od ljubljanskih lokalov. Šlo je za druženje, ki je potekalo v skladu z vsemi ukrepi, ki veljajo z namenom zajezitve širjenja koronavirusa (izpolnjujem pogoj PCT, lokal pa sem zapustil pred 22. uro zvečer, kar sem zainteresiranim medijem tudi dokazal). Prav tako poudarjam, da nisem pil alkoholnih pijač, na kar namigujejo prispevki, niti nisem bil pod vplivom kakršnih koli prepovedanih substanc. Dokaz za to je tudi danes opravljen test Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki ga prilagam,« je sporočil.

Na posnetku, ki danes kroži po socialnih omrežjih in razburja javnost, naj bi sicer s prijateljem odigrala parodijo na dokumentarni film Tinder Swindler. Ker film govori o dejanskih primerih goljufanja oziroma manipuliranja žensk, so bili nekateri kritičnih do ministrovih “šal.”

Koritnik
Zajem zaslona

Ta večer naj ne bi pil niti njegov prijatelj, ki je posnel omenjeni video. “Poobjavil sem objavo istega kolega, ki je napisal, da po zgledu Koritnika ta večer ne pije alkohola,” je minister pojasnil za N1. Posnetek in ostale objave so bili objavljeni na Instagramu, oba profila – Koritnikov in profil njegovega prijatelja – pa sta zaprta.

Minister Koritnik nam je prav tako poslal zajem zaslona svojega telefona, iz katerega je razvidno, da je ob 22.07 poslal sporočilo, da se vozi domov.

Koritnik je povedal še, da ga je odziv na družbenih omrežjih presenetil. “Vendar, ali se minister v zasebnem času ne sme šaliti,” je razmišljal v prvem odzivu na objavo posnetka.

Ministra Koritnika je zaradi sporne objave videoposnetka k odstopu že pozval poslanec LMŠ Rudi Medved. “Tudi, ko človek naredi še tolikšno neumnost, ostaja prostor za pametno odločitev. Na primer, da se odstrani s funkcije ministra za javno upravo, iz katere že skoraj dve leti dela parodijo,” je zapisal na Twitterju.

Spomnimo, da je Koritnik jeseni 2020 v javnosti povzročil ogorčenje, ko je med čakanjem na rezultat testa na koronavirus obiskal kozmetični salon, namesto da bi počakal v samoizolaciji. Koritnik je takrat dejal, da mu samoizolacija ni bila svetovana. Vendar pa ob testiranju praviloma veljajo navodila, da se oseba do prejema rezultata preventivno obnaša, kot da je okužena, so takrat poročali mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje