Ministra s pismom pozvala učence in dijake: Cepite se

Koronavirus 11. Avg 202115:51 > 16:33 0 komentarjev
Pismo dijakom dveh ministrov
N1

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec ter minister za zdravje Janez Poklukar sta s pismom pozvala učence in dijake k cepljenju. Zapisala sta, da je njuna ključna prioriteta, da šole ostanejo odprte in varne.

Starši učencev in dijakov so v poštne nabiralnike prejeli pismo ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec ter ministra za zdravje Janeza Poklukarja, v katerem šolarje pozivata k cepljenju.

“Obema je ena izmed ključnih prioritet, da šole ostanejo odprte in varne. Skupen nama je cilj, da vam vsem omogočiva čim bolj normalen potek šolskega leta,” sta zapisala.

“Zato vas pozivava in prosiva, da se tisti, ki se lahko, cepite. Povsem razumljivo je, da se vam morda porajajo kakšni dvomi in skrbi, zato se z vprašanji skupaj obrnite na vaše osebne zdravnike. Prosiva vas tudi, da še vedno upoštevate higienske ukrepe,” sta sporočila in dodala, da verjameta, da smo “tik pred ciljno črto” in da lahko virus premagamo kot “uigrana ekipa”.

Ob precepljenosti brez potrebe po zapiranju

Pri pozivu sta oba ministra izpostavila, da je precepljenost ključna, cepiva pa so varna in učinkovita tudi za mlade, starejše od 12 let.

V pismu sta zapisala, da bo “precepljenost bistveno vplivala tudi na naša življenja v naslednjih mesecih. Dovolj precepljenih prebivalcev bo namreč pomenilo, da bomo lažje obvladovali težke razmere in da ne bo potrebno ponovno zapiranje javnega življenja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!