Močno prekršila omejitve in divjala po ljubljanski obvoznici

Slovenija 03. Avg 202308:22 2 komentarja
prehitra vožnja po ljubljanski obvoznici
Policijska uprava Ljubljana

Policisti so na severni ljubljanski obvoznici ujeli prehitra voznika, ki sta omejitev hitrosti prekoračila za več kot 70 kilometrov na uro.

Ljubljanski prometni policisti so minuli konec tedna opravljali nadzor prometa na severni ljubljanski obvoznici. Na delu, kjer je hitrost prometa omejena na 110 kilometrov na uro, so ujeli dva voznika, ki sta hitrost vožnje prekoračila za več kot 70 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Prvi voznik je – upoštevajoč toleranco – vozil s hitrostjo 199 kilometrov na uro in je dovoljeno hitrost na hitri cesti prekoračil za 89 kilometrov na uro. Drugo voznik je vozil s hitrostjo 184 kilometrov na uro in je dovoljeno hitrost na hitri cesti prekoračil za 74 kilometrov na uro. Proti voznikoma policija vodi postopek o prekršku. Zagrožena kazen za to znaša 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, so še dodali na policiji.

Ob tem policisti opozarjajo, da sta neprilagojena in prekoračena hitrost na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti.

prehitra vožnja po ljubljanski obvoznici
Policijska uprava Ljubljana

Policija voznike voznikom sporoča, da se morajo zavedati, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje. Usodna je lahko že najmanjša prekoračitev hitrosti. “Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti in s svojim početjem ne ogrožajte sebe in drugih udeležencev v prometu,” so še zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje