Mors: Visoka podpora vojski je plod dobrega dela

Slovenija 14. Apr 202318:01 0 komentarjev
Bell 412
Slovenska vojska

Zadnja raziskava družbe Valicon kaže, da vojska, civilna zaščita in poklic vojaka uživajo visoko zaupanje, poklic, ki mu Slovenci najbolj zaupajo, pa je gasilec. Na obrambnem ministrstvu so prepričani, da je visoka podpora vojski in civilni zaščiti plod dobrega dela.

Na ministrstvu za obrambo so prepričani, da je visoka podpora vojski in civilni zaščiti plod dobrega dela v minulih mesecih in vlaganj v obrambni resor. Zadnja raziskava družbe Valicon kaže, da vojska, civilna zaščita in poklic vojaka uživajo visoko zaupanje, poklic, ki mu Slovenci najbolj zaupajo, pa je gasilec, so objavili na spletni strani.

Najnovejša raziskava Ogledalo Slovenije kaže tudi, da se je visoko zaupanje v vojsko in poklic vojaka v primerjavi z lanskim oktobrom povišalo. Med institucije, ki med prebivalci zbujajo največ zaupanja, pa sodi tudi civilna zaščita. “Rezultati javnomnenjske raziskave tako ostajajo naša zaveza, da bomo še naprej krepili oba sistema v dobro vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije,” obljubljajo.

Na ministrstvu so ob tem našteli, da je Slovenska vojska lani ob požarih na Krasu takoj priskočila na pomoč in zagotavljala pomoč pri gašenju iz zraka in tudi logistično podporo. Ob suši je s cisternami zagotavljala prevoz vode v slovensko Istro in se takoj odzvala ob poplavah v Osilnici in Kostelu. “Pomembno vlogo Slovenska vojska opravlja tudi ob zagotavljanju helikopterske nujne medicinske pomoči in gorskih nesrečah, kar se je pokazalo tudi ob nedavni nesreči na Mali Mojstrovki,” so zapisali.

Pripadniki in pripadnice vojske so pomagali tudi pri izvedbi športnih tekmovanj, kot so svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki, nordijsko prvenstvo in svetovni pokal v smučarskih skokih v Planici.

Na ministrstvu za obrambo pa s sistematičnim pristopom k posodobitvi obrambnega sistema zagotavljajo več sredstev za obrambni resor in odgovarjajo na aktualne varnostne razmere v Evropi in svetu. Za sodobno vojaško opremo in oborožitev za Slovensko vojsko nameravajo vsako leto nameniti vsaj 20 odstotkov skupnih obrambnih izdatkov, prizadevali pa si bodo za vlaganja v opremo za dvojno rabo in krepitev zmogljivosti Slovenske vojske, ki so lahko uporabljene v podporo sistemu zaščite in reševanja.

“Sprejemamo številne ukrepe za kadrovsko popolnitev in na različne načine privabljamo mlade, med drugim s spremembami zakona o službi v Slovenski vojski omogočamo zaposlitev tistim, ki nimajo končane srednje šole in bi jo radi končali ob delu,” so še zapisali na spletni strani ministrstva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!