Motorist hitrost v naselju prekoračil za 117, voznik avta pa za 109 km/h

Črna kronika 27. Maj 202412:52 0 komentarjev
Prade-motor
Divjanje motorista v naselju Prade (Foto: Policijska uprava Koper)

Koprski policisti so v nedeljo obravnavali voznika motornih koles, ki sta krepko prekoračila omejeno hitrost. Eden je skozi naselje vozil s kar 167 km/h. Tudi na območju Gornje Radgone so policisti obravnavali voznika, ki je skozi naselje vozil 159 km/h.

Koprski policisti so v nedeljo izvajali poostren nadzor hitrosti in pri tem obravnavali 25 prekoračitev hitrosti. Med prekrškarji sta izstopala predvsem dva motorista.

Prvi je na regionalni cesti Črni Kal – Kozina vozil s hitrostjo 166 km/h. Drugi, 23-letni domačin, pa v naselju Prade s hitrostjo 167 km/h, s čimer je hitrost prekoračil kar za 117 km/h. Oba se bosta srečala s sodnikom za prekrške, kjer ju čaka globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk ter hkrati odvzem vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

“Kljub vsem preventivnim akcijam in opozarjanju policije še vedno ugotavljamo hujše prekoračitve hitrosti, ki so najpogostejši vzrok za najhujše posledice prometnih nesreč, zlasti voznikov motornih koles,” so ob tem opozorili na PU koper.

Voznik na območju Gornje Radgone v naselju 159 km/h

V nedeljo proti večeru so tudi policisti policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše. 22-letni voznik osebnega avtomobila je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti omejena na 50 km/h, vozil kar 159 km/h.

Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti ob tem ponovno pozivajo voznike, da upoštevajo cestnoprometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, so zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!