N1 STUDIO: Rogličev oče: Tudi Tour bo še Primožev

N1 video 28. Jul 202112:26 > 14:07 3 komentarji

Slovenija na olimpijskih igrah v Tokiu pobira medalje kot za stavo. Po Tadeju Pogačarju, Benjaminu Savšku in Tini Trstenjak je danes slovenska srca ogrel Primož Roglič, ki je z izjemno predstavo in več kot minuto prednosti osvojil zlato na kronometru. V oddaji N1 STUDIO smo se pogovarjali z očetom slovenskega junaka Poldetom Rogličem.

Po padcu in odstopu zaradi poškodb na dirki po Franciji ter težavah na olimpijski cestni dirki je današnje zlato Primoža Rogliča pravi obliž na vse njegove rane. Postal je dobitnik še četrte olimpijske kolajne za Slovenijo v petih dneh OI. “Neverjetno, kako se lahko vse na hitro obrne, če v nekaj verjameš,” je po kronometru dejal slovenski junak. 

Njegovega uspeha se še posebej veselijo v domačem Zagorju, kjer so tudi Rogličevi starši.

V oddaji N1 STUDIO je bil gost eden od prvih profesionalnih kolesarjev v samostojni Sloveniji Valter Bonča, pogovarjali pa smo se tudi z očetom zlatega Primoža Poldetom Rogličem.

“Od malega si je želel olimpijske medalje”

“Mi, Zagorjani, smo znani po tem, da smo čudoviti navijači, pravi, glasni navijači, takšno pa je bilo vzdušje v Zagorju tudi danes. Imeli smo se čudovito, piko na i pa je postavil Primož,” je dejal Polde Roglič.

Primožev uspeh je po besedah njegovega očeta dokaz za to, da se vztrajnost poplača. “Človek ne sme vreči puške v koruzo po prvem neuspehu. Če si vztrajen, lahko pričakuješ marsikaj,” pravi oče Roglič, ki dodaja, da je eden izmed največjih navijačev svojega sina. “Od malega si je želel olimpijske medalje, če pa je še zlata, pa je to sploh neprecenljivo,” je dodal.

Glede dirke po Franciji pa je rekel, da je v življenju pač tako, da se ti vedno ne izide, a se ti po drugi strani izide. “Tudi Tour za njega še ni odpisan. Jaz verjamem, da bo tudi Tour še njegov.”

Vztrajnostni športi so povezani s psihologijo, je poudaril Polde Roglič. “Tudi če pogledamo tekače, vidimo, da so osredotočeni. Tudi Primož je bil osredotočen na dogajanje, brez tega enostavno ne gre. Bil je maksimalno skoncentriran, maksimalno pripravljen, tudi telo se mu je maksimalno odzivalo,” pa je komentiral Rogličevo vztrajno kolesarjenje tudi po ciljni črti.

Sinu namerava poleg iskrene čestitke povedati tudi o enkratnem vzdušju v Sloveniji, ki je vladalo na današnji dan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje