Na avtocesti igrali harmoniko in se sprehajali: “Sramotno, nevarno, prepovedano”

Slovenija 05. Maj 202413:40 22 komentarjev
Na avtocesti igrali harmoniko
Foto: Reševalni pas/X

Pa saj ni res, a je. Po jutranji prometni nesreči, v kateri je umrl 33-letni voznik tovornjaka in zaradi katere je na primorski avtocesti nastal večkilometrski zastoj, so nekateri, ki so obtičali v koloni vozil, čas izkoristili za veselico. Da je to sramotno, nevarno in prepovedano, je na družbenem omrežju X opozoril Zavod Reševalni pas.

Kot smo poročali, se je zgodaj zjutraj na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik tovornega vozila s cisterno. 33-letni voznik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Avtocesta je bila na tem delu nekaj časa popolnoma zaprta, nastal je daljši zastoj.

In medtem ko je potekala intervencija, so nekateri, ki so obtičali v prometu, na plano vzeli harmonike in zaigrali. “Medtem ko poteka reševanje, sanacija, se vidi veliko in preveč neumnega … Izkoriščanje reševalnega pasu, sprehod po avtocesti, zabave, sprehajanje otrok, telefoniranje, peš približevanje mestu, kjer je nevarnost požara. Sramotno, nevarno, prepovedano,” so v odzivu na dogodek na družbenem omrežju X zapisali pri Zavodu Reševalni pas.

To morate vedeti vsi vozniki – kako ustvariti reševalni pas

Ne glede na razlog zastoja je na avtocestah nujno ustvariti reševalni pas, ki intervencijskim služba omogoči hitrejši dostop do kraja nesreče oziroma drugega izrednega dogodka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje