Na čelo NPU znova imenovan Darko Muženič

Slovenija 27. Jul 202211:19 2 komentarja
Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darko Muženič
Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darko Muženič (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Vodja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je znova postal Darko Muženič, ki je bil na čelu urada že med junijem 2019 in majem 2020. Muženič je bil takrat premeščen v vodstvo policije, sodišče pa je v primeru njegove razrešitve s položaja ugotovilo, da je bila ta nezakonita.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je za vodenje NPU pooblastil Darka Muženiča, ki je urad v preteklosti že vodil, a je bil s položaja razrešen. Muženič je vodenje NPU prevzel v torek.

Muženič je funkcijo direktorja NPU prevzel že junija 2019, a je bil maja 2020 s tega položaja razrešen in premeščen v vodstvo policije, ki jo je tedaj vodil Anton Travner. Sodišče je presodilo, da je bila njegova razrešitev nezakonita.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Generalni policijski upravi, je Muženič zunanji in notranji javnosti znan po svoji strokovnosti in suvereni politiki vodenja. Spomnili so še, da je bil pred zaposlitvijo v policiji direktor Urada RS za preprečevanje pranja denarja.

Muženič je posle v torek prevzel od dosedanjega direktorja urada Boštjana Mlačnika, ki je na tem mestu nasledil Petro Grah Lazar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje