Namesto Petre Grah Lazar na vrhu NPU Boštjan Mlačnik

Slovenija 29. Jun 202212:36 > 14:05 2 komentarja
Petra Grah Lazar
Petra Grah Lazar, nekdanja direktorica NPU (foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na vrhu policije so se zgodile dodatne kadrovske spremembe. Na položaju vodje službe generalnega direktorja policija na GPU bo Igorja Lambergerja zamenjal Uroš Lepoša, na položaju direktorja NPU pa bo Petro Grah Lazar zamenjal Boštjan Mlačnik.

S policije so sporočili, da bosta dosedanji vodja službe generalnega direktorja policije Igor Lamberger in dosedanja direktorica nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Petra Grah Lazar premeščena na delovni mesti policijskih svetnikov v vodstvu Generalne policijske uprave (GPU). “Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije s tem sestavlja ekipo najožjih sodelavcev, ki jim zaupa in s katerimi bo lahko skupaj uresničeval najpomembnejše cilje policije pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti,” so dodali.

Ob drugih nalogah bosta opravljala naloge s področja reševanja zaostankov pri preiskovanju kaznivih dejanj, predvsem s področja gospodarske kriminalitete na policijskih upravah, in glede na ugotovitve pripravljala strategije za njihovo odpravo, so pojasnili.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je namreč s torkom v vodstvo policije premestil dosedanjega namestnika generalnega direktorja policije Stanislava Vrečarja, ki bo poleg ostalih nalog zadolžen za iskanje rešitev pri odpravljanju administrativnih ovir in iskanje organizacijskih rešitev za učinkovitejše delo v posameznih enotah.

Lindav je z istim dnem za vodenje službe generalnega direktorja policije na GPU pooblastil Uroša Lepošo iz vodstva policije, za vodenje NPU v upravi kriminalistične policije pa dosedanjega vodjo preiskave Boštjana Mlačnika, sicer višjega kriminalističnega inšpektorja – preiskovalca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje