Na cestah ponekod zimske razmere

Slovenija 17. Dec 202212:09 0 komentarjev
sneg
Srdjan Živulović/BOBO

Na nekaterih cestah po državi so ob sneženju zimske razmere. Na avstrijski strani prelaza Korensko sedlo so obvezne verige, cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino zaradi burje prve stopnje velja prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Prometnoinformacijski center za državne ceste voznikom ob poslabšanih voznih razmerah priporoča, da se na pot odpravijo prej in z ustrezno zimsko opremo ter očiščenim vozilom. V prometni napovedi je center tudi navedel, da bo možno izločanje težkih tovornih vozil.

Na prelazu Korensko Sedlo na avstrijski strani so zaradi zimskih razmer obvezne verige. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Vipavska hitra cesta bo zaradi del zaprta med Šempetrom in Vrtojbo v obe smeri do nedelje do 22. ure. Obvoz bo po regionalni cesti. Na priključku Šempeter bosta zaprta uvoz proti Vrtojbi in izvoz iz smeri Vrtojbe.

Cesta Moravče-Čatež-Trebnje bo zaradi del med Trnjem in Čatežem zaprta od 19. do 21. decembra. Cesta Hrastnik-Zidani Most bo pri Zidanem Mostu zaprta 18. decembra med 7. in 17. uro.

Posnetek zaslona

V zadnjih 12 oz. 24 urah je največ snega zapadlo na Kredarici in Voglu, 10 centimetrov, v Ratečah ga je pet, na Vojskem in Katarini nad Ljubljano tri, v Celju in Kočevju dva ter v Ljubljani, na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in na Letališču Cerklje ob Krki en centimeter.

V gorah je zaradi napihanega in novega snega nevarnost snežnih plazov znatna (tretje stopnje na petstopenjski lestvici). Arso je v petek napovedal, da bo do danes popoldne zapadlo od 10 do 30 centimetrov suhega snega, več v višjih legah.

V nedeljo bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti se bo marsikje zadrževala megla in nizka oblačnost, napoveduje Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!