Na Dolenjskem in Koroškem toča uničevala pridelke

Slovenija 11. Avg 202122:01 > 12. Avg 2021 09:17 0 komentarjev
Toča na Dolenjskem
Boris Kaplan, Jelka Novak/Vreme 24/7/FACEBOOK

Več krajev v Sloveniji so zajela neurja. Na Koroškem in Dolenjskem je klestila toča, več krajev je dosegel vetrolom, ponekod je poplavljala meteorna voda.

Po nekaj dneh mirnega vremena so prebivalce Slovenije spet presenetila neurja, in sicer na jugu in jugovzhodu države, pa tudi na Koroškem in v osrednji Sloveniji.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje (URSZR) je meteorska voda poplavljala v metliški občini, kjer so v naselju Gornja Lokvica odklopili električno energijo. Po poročanju portala 24ur.com je v omenjenem naselju meteorna voda zalila stanovanjsko hišo, tamkajšnji gasilci pa so iz objekta prečrpali in posesali vodo.

V več krajih vetrolom

Po poročanju URSZR je popoldan prestolnico, Medvode in Koroško dosegel vetrolom. Na Koroškem je tudi poplavljalo, padala je tudi toča. Po poročanju portala 24ur.com je bilo najhuje na območju Vuzenice in Mute.

Na jugu in jugovzhodu države je močno deževalo, v določenih krajih je padala tudi toča, ki je uničila veliko pridelkov. Po poročanju platforme Vreme 24/7 je neurje s točo v občini Dobrepolje uničilo “večji del letošnjega pridelka”.

V Predstrugah (občina Dobrepolje) je neurje s točo okoli 14. ure uničilo večji del letošnjega pridelka. Foto: Boris Kaplan, Jelka Novak

Posted by Vreme 24/7 on Wednesday, August 11, 2021

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!