Na fakultete se vračajo študentje: izpolnjevati morajo pogoj PCT

Slovenija 01. Okt 202107:39 > 07:40 0 komentarjev
Medicinska fakulteta
Ziga Zivulovic jr./BOBO

Za nekaj deset tisoč študentk in študentov se začenja novo študijsko leto. Študijski proces se bo letos izvajal ob izpolnjevanju pogoja PCT. Tudi letos pa zaradi epidemije ne bo tradicionalnega sprejema za bruce.

Za približno 61.500 študentk in študentov na visokošolskem ter 10.000 na višjem strokovnem izobraževanju se začenja novo študijsko leto. Tudi letošnje leto pa bo potekalo v luči epidemije covida-19.

Tako se bo študijski proces izvajal v predavalnicah ob upoštevanju pogojev preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pri čemer bo za izpolnjevanje pogoja testiranosti za zaposlene in študente dovolj tedensko samotestiranje na visokošolskem zavodu. Ob poslabšanju stanja pa bo lahko univerza avtonomno sprejela morebitne dodatne ukrepe.

Presejalno samotestiranje velja en teden in velja za študij, študijske dejavnosti in bivanje v študentskem domu. Testi bodo za študente brezplačni in jih bodo lahko pridobili v lekarni ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja, potrdila o šolanju in osebnega dokumenta. Za tujega študenta brez kartice zdravstvenega zavarovanja bosta zadostovala potrdilo o šolanju in osebni dokument.

V klopi na fakultetah bo prvič sedlo nekaj manj kot 13.500 bruck in brucev ter skoraj 1.300 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju.

Študentje, ki poleg študija opravljajo študentsko delo, pa se morajo samotestirati tudi pri delodajalcu, pri katerem delajo.

Zaradi epidemije tudi letos brez sprejema za bruce

Zaradi epidemioloških ukrepov tudi letos tradicionalnih množičnih dobrodošlic novincem, ki ga pred uradnim začetkom študijskega leta pripravljajo univerze skupaj s študentskimi organizacijami, ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!