Na Interpolov seznam pogrešanih uvrstili slovenskega najstnika

Slovenija 15. Sep 202314:06 1 komentar
pogrešani slovenski najstnik na interpolovem seznamu
Interpol/Zajem zaslona

Slovenskega najstnika iz Dolenjske domači pogrešajo že več kot dva tedna. Pred kratkim so ga uvrstili tudi na Interpolov seznam pogrešanih ljudi, na katerem je poleg njega še 30 slovenskih državljanov.

V zadnjih dneh so na Interpolov seznam pogrešanih ljudi uvrstili slovenskega najstnika. Gre za 17-letnega Žigo Povšeta iz Dobovega pri Otočcu, ki ga domači pogrešajo od 30. avgusta.

Kot smo poročali, je od doma odšel peš, a obstaja možnost, da je bil v času izginotja v Prekmurju, natančneje v okolici vasi Prosenjakovci, Berkovci, Selo in Čikečka vas. Ko je odšel od doma, je bil obut v črne športne copate, oblečen je bil v črno trenirko in majico. Visok je približno 170 centimetrov in ima 70 kilogramov. Ima daljše svetlorjave lase in je športne postave, so sporočili na novomeški policiji.

Najstnik je uvrščen na Interpolov seznam rumenih tiralic, kamor uvrščajo mladoletne pogrešane osebe in tiste, ki se same ne morejo identificirati. Na seznamu je 31 slovenskih državljanov, poleg Povšeta je na seznamu še ena mladoletna oseba. Gre za deklico, ki je danes stara 12 let in jo pogrešajo od novembra 2021.

Nekoliko bolj poznan je seznam rdečih tiralic, na katerega države članice Interpola uvrščajo pobegle kriminalce. Na njem je pet državljanov Slovenije, ki jih iščejo zaradi umora, trgovine s prepovedanimi drogami, poskusa uboja, prevar in pranja denarja ter oboroženega ropa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje