Na ljubljanski medicinski fakulteti bo na voljo več vpisnih mest

Slovenija 25. Apr 202319:01 1 komentar
Medicinska fakulteta v Ljubljani
Medicinska fakulteta v Ljubljani (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na sedmih študijskih programih ljubljanske univerze bo v prihodnjem študijskem letu na voljo več prostih mest. Več študentov se bo med drugim lahko vpisalo na medicinsko, filozofsko in teološko fakulteto.

Senat ljubljanske univerze je na seji sprejel predloge osmih fakultet o povečanju števila vpisnih mest za dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto. Vpisna mesta so povečali na sedmih študijskih programih, so sporočili z univerze.

Število razpisanih vpisnih mest za vpis v prvi letnik v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za slovenske državljane in državljane držav članic EU se je tako na fakulteti za pomorstvo in promet študijski program Prometna tehnologija in transportna logistika povečal s 60 na 69 mest, na medicinski fakulteti enoviti magistrski program Medicina z 205 na 220 mest, na fakultetah za računalništvo in informatiko ter za matematiko in fiziko interdisciplinarni univerzitetni študijski program pa se je povečal s 40 na 44 vpisnih mest.

Prav tako se je na filozofski fakulteti univerzitetni študijski program Prevajalstvo-slovenščina-angleščina, dvopredmetna smer povečal z 11 na 16 vpisnih mest, na teološki fakulteti študijski program Človek in medosebni odnosi, smer Zakonska in družinska terapija ter svetovanje s 15 na 25 razpisnih mest, na fakulteti za gradbeništvo in geodezijo visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Geodetsko inženirstvo in upravljanje nepremičnin s 30 na 37 mest in na Akademiji za glasbo študijski program Glasbena umetnost s 60 na 65 vpisnih mest.

V skladu s pravilnikom o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu lahko članice univerze sprejmejo sklep o povečanju števila razpisanih mest, kjer število prijavljenih kandidatov za vpis v dodiplomske študijske programe in enovite magistrske študijske programe v prvih prijavah, navedenih na prvem mestu, presega število razpisanih mest za 10 ali več odstotkov.

Senat je danes izvolil devet novih rednih profesoric in profesorjev ter priznal naziv rednega profesorja trem uglednim profesorjem z Norveške, Nizozemske in Velike Britanije, so še dodali v sporočilu za javnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje