Zaradi nesreče zastoj med Tepanjami in Slovensko Bistrico

N1 video 17. Jul 202107:27 > 17:25 0 komentarjev

Zaradi poletne turistične sezone je močno povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški, pred mejnimi prehodi s Hrvaško pa nastajajo zastoji, dolgi tudi več kilometrov. Zastoj je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, zato predor v tej smeri občasno zapirajo. Zaradi prometne nesreče je zastoj tudi na štajerski avtocesti v smeri Maribora med Tepanjami in Slovensko Bistrico.

Zaradi prometne nesreče je zastoj nastal na štajerski avtocesti v smeri Maribora med Tepanjami in Slovensko Bistrico. Po poročanju prometno-informacijskega centra je kolona dolga dva kilometra, zamuda na poti pa trinajst minut.

Promet povečan na večini mejnih prehodov

Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri prestopu meje ponekod čakajo več kot dve uri. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor, do daljšega čakanja za izstop iz države prihaja tudi zaradi doslednega preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT na hrvaški strani.

Kolone vozil se sicer vijejo tako proti Hrvaški kot Avstriji, saj se precej turistov že vrača domov. Po trenutnih podatkih policije so čakalne dobe predvsem na izstopu iz države. Razlogi so poleg pričakovano povečanega prometa v času turistične sezone
tudi preverjanje pogojev za vstop, vključno s pogoji PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani).

“Upoštevati je treba tudi, da so hrvaški varnostni organi danes imeli težave z IT sistemom na mejnem prehodu Pribanjci (Vinica), zaradi česar mejni prehod do okoli 16. ure ni obratoval. Posledično je bil tudi promet na prehodu Vinica, preusmerjen na prehod Metlika, nekateri potniki pa so se po obvestilu na spletni strani tudi preusmerili na druge mejne prehode, kar je še dodatno zgostilo promet na izstopu iz države,” so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Vse voznike pozivajo, da pred potovanjem preverijo stanje prometa na mejnih prehodih, izbirajo manj obremenjene mejne prehode in če je mogoče, tudi manj obremenjene dele dneva za potovanja.

Na podravski avtocesti, kjer se je od jutra vila tudi več kot 10-kilometrska kolona vozil, namenjenih na Hrvaško, se je promet umiril, prometnoinformacijski center ne poroča več o zastojih.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg približno tri kilometre. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je 2,5-kilometrski zastoj. Predor v tej smeri zaradi varnosti potnikov občasno zapirajo.

Zaradi neviht previdno na poti

Danes čez dan so napovedane nevihte z močnimi nalivi, zato prometno-informacijski center voznike poziva, da prilagodijo hitrost vožnje in varnostno razdaljo. Ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih je nevarno in prepovedano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!