Požar na Nanosu s pirotehniko zanetil pohodnik

Slovenija 31. Dec 202120:17 > 01. Jan 2022 16:50 0 komentarjev
nanos
jeancaffou/INSTAGRAM

Na Nanosu je včeraj malo po sedmi uri prišlo do travniškega požara. Zagorelo je blizu vrha, pri oddajnem centru. Požar je z odvrženim pirotehničnim sredstvom zanetil 45-letni pohodnik, so sporočili s koprske policijske uprave.

Na kraški planoti Nanos je malo po sedmi uri popoldne zagorelo. Zagorela je travnata površina pri oddajnem centru. Zaradi mrazu in zamrznjenih površin pa je dostop do kraja požara otežen.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je zagorela travnata površina na nedostopnem terenu na površini okoli treh hektarov. Požar je delno pogasilo 61 gasilcev PGD Razdrto, Veliko Ubeljsko, Podnanos, Vipava, Vrhpolje, Šmihel – Landol, Hruševje, Slavina in Studenec. Pri gašenju si je gasilec poškodoval nogo.

Še vedno gori na nedostopnih mestih, zato pri gašenju pomaga helikopter Slovenske vojske.

Moški iz Postojne 400 metrov pod vrhom odvrgel pirotehnično sredstvo

Kot so sporočili s policijske uprave Koper, je skupina ljudi hodila proti vrhu Nanosa. Približno 400 metrov pod vrhom je moški iz Postojne na pohodno pot odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je po eksploziji zanetilo požar. Ta se je nato hitro razširil po pobočju.

Zoper 45-letnega moškega, ki je odvrgel pirotehnično sredstvo, bo zaradi kršenja uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju podan predlog na inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!