Na območju termoelektrarne Šoštanj izbruhnil požar, stanje pod nadzorom

Črna kronika 09. Apr 202416:34 > 16:56 1 komentar
Teš 6
Teš 6 (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Na območju četrtega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 4), ki sicer ni več v obratovanju, je izbruhnil požar. Poveljnik PGD Šoštanj Vojko Bricman je za N1 pojasnil, da so požar po dobri uri pogasili, stanje je pod nadzorom. Gasilci bodo še nekaj časa izvajali požarno stražo.

Na območju četrtega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki sicer ni več v obratovanju, je okoli 15.43 izbruhnil požar. Na območju Šoštanja in Lokovice so zato zatulile sirene za splošno nevarnost. Aktivirani so prostovoljni gasilci iz obeh krajev.

Na Policijski upravi (PU) Celje so za N1 potrdili, da so bili o požaru obveščeni. Več bo znanega po zaključeni preiskavi. Poveljnik PGD Šoštanj Vojko Bricman je ob 16.45 za N1 pojasnil, da je požar pogašen, stanje pa pod nadzorom. Na terenu je bilo 27 gasilcev iz PGD Šoštanj in 15 iz PGD Lokovica. Po besedah Bricmana bodo še nekaj časa izvajali požarno stražo.

Generalni direktor Teša Branko Debeljak je za STA povedal, da je zagorelo pri razgradnji četrtega bloka, ki ga izvaja zunanji izvajalec. Objekt so namreč julija 2018 po 46 letih obratovanja zaradi zastarelosti ustavili. Požar je izbruhnil na dvižni ploščadi zunanjega izvajalca, ki opravlja razgradnjo četrtega bloka, je za STA povedala tiskovna predstavnica Teša Monika Oštir. Ogenj se ni razširil še na kakšno opremo bloka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje