Zastoja na primorski avtocesti ni več, gneča zaradi prometnih konic ostaja

Slovenija 08. Dec 202207:57 > 14:17 1 komentar
gneča na cesti
Prometnoinformacijski center

Gneča zaradi povečanega števila tovornih vozil na primorski avtocesti se je sprostila. Zastoji sicer nastajajo na gorenjski in dolenjski avtocesti ter mariborski obvoznici.

Zastoj je tudi na mariborski vzhodni obvoznici med pokritim vkopom Malečnik in razcepom Dragučova proti Dragučovi, zamuda je 5 do 10 minut, poroča prometnoinformacijski center.

promet
N1

Gneča je tudi na gorenjski avtocesti med priključkoma Podtabor in Brezje proti Karavankam, zamuda 5 minut. Občasno zaradi varnosti zapirajo predor Ljubno.

Na dolenjski avtocesti je zastoj pred delovno zaporo pri priključku Kronovo proti Obrežju, zamuda 10 minut.

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Promet ovirajo številni tovornjaki

Na avtocestah, počivališčih in mejnih prehodih je močno povečano število tovornjakov zaradi praznika v Avstriji in Italiji. Pričakovati je mogoče tudi zastoje pred predorom Karavanke in pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji. Možno je tudi, da se bo pojavila potreba po izločanju tovornih vozil proti Avstriji. Voznike avtomobilov na prometnoinformacijskem centru pozivajo k varnemu prehitevanju.

Danes bodo dopoldne še občasne rahle padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja bo med 1300 in 1700 metri. Padavine se bodo znova okrepile v soboto. Meja sneženja se bo začela spuščati. Na Primorskem bo popoldne zapihala burja. V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin, napoveduje agencija za okolje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje