Na RTVS izvolili predstavnike zaposlenih v organih zavoda

Slovenija 16. Sep 202218:47 0 komentarjev
RTV Slovenija
Borut Živulovič jr./BOBO

Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so v četrtek potekale volitve treh predstavnikov zaposlenih v programskem svetu, dveh predstavnikov v nadzornem svetu in volitve v svet delavcev za mandatno obdobje 2022-2026. Volilna udeležba je bila 53,53-odstotna, volitve so veljavne, je razvidno iz razglasa izida volitev.

Na volitvah je glasovalo 1108 od 2070 volilnih upravičencev, neveljavnih je bilo 273 glasovnic, je navedla volilna komisija. Za dva člana nadzornega sveta je kandidiralo pet kandidatov, izvoljena sta bila Franci Pavšer in Luka Zebec.

Za člana programskega sveta za kulturno-umetniško dejavnost je bil izmed dveh kandidatov ponovno izvoljen Sašo Hribar. Za člana programskega sveta za informativno dejavnost so se potegovali trije kandidati, izvoljen je bil ponovno Gregor Drnovšek. Tehnično dejavnost pa bo v programskem svetu zastopal Robert Pajek, ki je med tremi kandidati dobil največjo podporo.

Zaposleni so izmed 25 kandidatov izvolili tudi 15 članov sveta delavcev. Z izvolitvijo članov sveta delavcev se je zapletalo od lani, ko je sodišče septembrske volitve razveljavilo. Ponovili so jih januarja, a je glas sprva oddalo premalo zaposlenih, da bi bile veljavne. Po dodatnem glasovalnem dnevu pa so svoje predstavnike ob 56-odstotni udeležbi le uspeli izvoliti. Po pritožbi je nova volilna komisija na podlagi sodne poravnave ponovitev volitev razpisala za 15. september.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!