Na sojenju Abramovu zaslišali Julijo Adlešič: Vprašala sem ga, kaj se zgodilo

Črna kronika 11. Nov 202214:31 1 komentar
Julija Adlešič
BOBO

Na celjskem okrožnem sodišču so danes na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015, zaslišali njegovo zunajzakonsko partnerko Julijo Adlešič. Povedala je, da je za njen umor izvedela iz medijev in govoric, potem pa je Abramova, ki ga obiskuje v celjskem priporu, vprašala, kaj se je zgodilo.

Po besedah Julije Adlešič ji je Sebastien Abramov dejal, da je popravljal puško, medtem pa je v dnevno sobo vstopila Sara Veber in se dotaknila strelnega orožja, ki se je potem sprožilo.

O dogodku sta se z Abramovom večkrat pogovarjala, ker mu je bilo zelo hudo, spraševala pa ga je, ali se je puška sama sprožila. Vedno ji je odgovoril, da je on kriv za njeno smrt, ker je umrla zaradi njega. Dejala je, da sta se z Abramovom spoznala leta 2012, ko je hodila v deveti razred osnovno šole, intenzivno pa sta se začela družiti tri leta kasneje. Adlešič je tudi povedala, da se je o dogodku pogovarjala tudi s svojo družino in ji skušala razložiti, kaj se je zgodilo. Prav tako se je o njeni smrti pogovarjala s sošolkami.

Zanikala je pričevanje dveh prič, da sta bila z Abramovom v intimni zvezi v času dogodka in pričevanje svoje mame, da sta se pogovarjala o spolnih odnosih z obtoženim. Pojasnila je, da sta se Abramov in Veber nameravala poročiti.

Dodala je tudi, da jo je imel Abramov za svojo zaupnico, leta 2017 pa ji je prek radijske postaje voščil za rojstni dan in ji izpovedal ljubezen. “Abramov je ljubeč in nežen partner,” pravi Adlešič.

Sebastien Abramov
Lili Pušnik/STA

Na vprašanje pooblaščenca družine Veber Matjaža Šalovna, ali je Abramov imel kakšne dolgove, je odgovorila, da jih je imel, ker je pristal v osebnem stečaju. Pritrdila je, da sta njena starša Vebrove obiskala leta 2019, ko je izbruhnil primer odrezana roka.

Dejala je tudi, da se je s starši prepirala glede Abramova, zato se je leta 2017 odselila oz. preselila k obtožencu. Trenutni odnosi s starši pa so v redu, še pravi Adlešič.

Sodišče je zaslišalo tudi teto Sare Veber, ki je povedala, da je par zelo redko videvala, zato ne ve, kakšen odnos sta imela.

Kot pričo so zaslišali še sodelavko Sare Veber, ki je dejala, da sta imela ljubeč odnos. Pogreb je označila kot neobičajen, saj je Abramov vseskozi vpil in se je bala, da bo skočil v grob.

Sojenje se bo nadaljevalo 5. decembra.

Policijska preiskava smrti Sare Veber leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora. Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Sare Veber v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje