Gneča za vstop le še na Gruškovju

Slovenija 26. Jun 202108:43 > 17:39 0 komentarjev
kontrola na meji
BOBO

Veliko je takih, ki se za konec tedna odpravljajo na počitnice tudi čez mejo. Na prometnoinformacijskem centru so zjutraj poročali o daljših čakalnih dobah na številnih mejnih prehodih, proti popoldnevu pa so se razmere umirile.

Kot so poročali na prometnoinformacijskem centru, so bile zjutraj na mejnih prehodih gneče. Pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je bil zastoj osebnih vozil dolg en kilometer, na nekaterih mejnih prehodih so čakali tudi več kot dve uri. Do zastoja je prišlo tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji, kolona vozil pa je bila dolga približno 500 metrov.  

Razmere so se proti popoldnevu umirile, trenutno se za vstop v Slovenijo čaka le na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer do trideset minut.

Spremljajte prometne informacije

Kot pojasnjujejo na policiji, turistično sezono vedno spremlja zgoščen promet proti turističnim krajem s pogostimi zastoji na cestah in mejnih prehodih. Voznikom zato svetujejo, naj spremljajo prometne informacije in se na pot odpravijo pravočasno. “Bodite strpni in upoštevajte prometne predpise, še zlasti hitrostne omejitve, ter ohranjajte ustrezno varnostno razdaljo,” še dodajajo.

Ob tem policija še priporoča, naj vozniki raje uporabijo manj obremenjene mejne prehode. Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so namreč v počitniških dneh običajne občasne daljše kolone in čakalne dobe za prestop državne meje. “Prav tako so možni občasni zastoji na cestah, ki vodijo do teh mejnih prehodov. Največ potnikov in vozil v obeh smereh je navadno na naslednjih mejnih prehodih za mednarodni promet: Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja in mejnem prehodu – kontrolni točki Sečovlje,” so še zapisali na spletni strani policije.

Ne le na mejnih prehodih, do prometnih zastojev in daljših kolon vozil občasno prihaja tudi na različnih odsekih avtocestnega križa, bodisi zaradi prometnih nesreč bodisi obnovitvenih del. “Da bi se izognili nevarnostim ob tovrstnih zastojih, voznike opozarjamo, da morajo spoštovati postavljeno prometno signalizacijo,” še poudarjajo policisti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!