Na tokratni dražbi hišk na Cresu iztržili več kot milijon evrov

Slovenija 13. Jan 202209:19 > 11:291 komentar

Včeraj se je odvila predzadnja dražba počitniških hiš v naselju Stara Gavza na Cresu. Najdražja je bila tokrat prodana za nekaj več kot 260 tisoč evrov, skupni izkupiček pa je na koncu znašal 1,054 milijona evrov. Prihodnjo sredo bo stekla še zadnja dražba petih od skupno 38 hišk, ki so bile na voljo.

Do zdaj so na šestih dražbah prodali 33 počitniških hišk v naselju Stara Gavza na Cresu propadlega ajdovskega gradbinca Primorje, d. d. Na včerajšnji je bilo na voljo pet hišk, vse pa so imele izklicno ceno 70.816 evrov. Največ zanimanja je bilo pred dražbo za hiško s številko 40, zanjo je bilo vplačanih največ varščin, in sicer 80, a na koncu ni dosegla najvišje cene, saj je bila prodana za 196 tisoč evrov. Tokrat so se dražitelji več kot dve uri potegovali za hiško številka 138, na koncu je dosegla tudi najvišjo ceno, in sicer nekaj več kot 260 tisoč evrov.

Poleg te sta mejo 200 tisočakov presegli še dve hiški. Za najcenejšo je dražitelj odštel 171 tisoč evrov. Za včerajšnjo dražbo je bilo skupno vplačanih 276 varščin, končni izkupiček pa je presegel 1,054 milijona evrov.

Grafika
N1

Naslednjo sredo se bo odvila še zadnja dražba. Spomnimo sicer, da je bila dražba počitniških hiš pred tem že dvakrat prestavljena. Ta bi morala steči že jeseni 2020, a je bila zaradi razmer med epidemijo covida-19 prestavljena. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je pričakoval, da se bo dražbeni postopek začel spomladi 2021, a se tudi to ni zgodilo. Slovenija je bila namreč takrat še vedno globoko v primežu tretjega vala epidemije, zato so dražbo prestavili na konec preteklega leta.

Hišice v naselju Stara Gavza, ki je od mesta Cres oddaljeno slaba dva kilometra, skupaj merijo 1.622 kvadratnih metrov, zgrajene pa so bile med letoma 1978 in 1981. Leta 2007 je bilo deset hiš obnovljenih. Stečajni upravitelj likvidacijsko vrednost počitniškega naselja ocenjuje na dobre tri milijone evrov, njegova tržna vrednost naj bi bila ocenjena še za en milijon več.

Komentari

Vaš komentar