Na Vrhniki neznanca zamotila starejšo žensko in jo okradla

Črna kronika 29. Mar 202308:46 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Na Vrhniki sta za zdaj še neznana storilca pod pretvezo, da sta ponudnika telekomunikacijskih storitev, okradla starejšo žensko, povzročila sta ji za nekaj sto evrov škode. Policija ponovno poziva k pazljivosti.

Na Vrhniki sta v torek dopoldne neznana storilca pretentala starejšo žensko in ji povzročila za nekaj sto evrov škode, so sporočili ljubljanski policisti.

Medtem ko je eden od storilcev zamotil žensko s pogovorom o telekomunikacijskih storitvah, je drugi storilec iz oškodovankine hiše ukradel denar. Storilca sta s kraja odpeljala z vozilom sive barve.

Policija je posredovala opis enega od storilcev: moški je star približno 50 let, visok 175 centimetrov, močnejše postave, oblečen v temna oblačila, obut v rdeče športne copate, nosil je modro kirurško masko.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o kaznivem dejanju.

Policisti dodajajo, da storilci tatvine izvajajo na vse bolj sofisticiran način. Oškodovance pa zavedejo do te mere, da šele po določenem času ugotovijo, da so jih okradli. “Ljudje so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihov dom,” so zapisali in dodali, da so žrtve predvsem starejši občani. Storilci jih zamotijo s pogovorom, češ da so serviserji, zbirajo staro železo oziroma da so terenski električarji, ki si ogledujejo teren za postavitev novih daljnovodov. Žrtve nato zvabijo iz hiše, njihovo odsotnost takrat drugi storilec izkoristi in iz hiše ukrade denar, nakit ali druge vrednejše predmete.

Policija ljudi ponovno poziva k previdnosti. “Občanom svetujemo, naj imajo ljudi, ki so na obisku nenapovedano, ves čas pod nadzorom, in jih ne vabijo v hišo brez potrebe. Hišo naj vedno zaklenejo, ključ pa imajo vedno s sabo. Ob tem naj bodo pozorni na videz neznancev in vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, registrsko številko),” so zapisali in dodali, da naj takoj obvestijo policijo, če so žrtev kaznivega dejanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kronika danes – najnovejše dogajanje na naših spletnih straneh!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!