Na zimsko pravljico bo treba še počakati. Kje pa bodo le zaplesale snežinke?

Slovenija 26. Nov 202311:41 > 12:29 0 komentarjev

Čeprav je december že skoraj pred vrati, se bodo ljubitelji snega še načakali. V noči na torek bodo padavine sicer zajele večji del Slovenije, a snežink bo le za vzorec. Tudi močnejša fronta, ki prihaja s četrtka na prvodecembrski petek, snežink ne bo prinesla.

Nov teden se bo začel oblačno, jutro pa bo precej mrzlo, tam med -7 do -2 stopinji Celzija bo. Že popoldne bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati, v noči na torek pa se bodo padavine razširile nad vso državo.

Meja sneženja bo vztrajala nad okoli 800 metri nadmorske višine, je za N1 povedal dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. V noči na torek bi lahko pobelilo Tamar in Zgornjesavsko dolino, tam od Kranjske Gore proti Ratečam. A ker bo količina padavin majhna, ne bo nastala snežna odeja, ki bi se nadaljevala v zimo.

Na sneg v prestolnici in drugje po nižinah bo treba še počakati. Če bi se v torek popoldne oblaki tako zgostili, bi lahko po besedah Gregorčiča tudi v Ljubljani skoznje priletela kakšna snežinka, “a le za okus, toliko, da jo vidimo”.

Vrana in snežinke
Snega bo le za vzorec. (Foto: PROFIMEDIA)

Sreda bo medtem jasna in sončna, s temperaturami, ki se bodo sredi dneva povzpele tja do 5 stopinj Celzija.

Tudi močnejša fronta, ki nas čaka s četrtka na petek, ko bomo vstopili v december, ne bo prinesla pravega snega, nam je še zaupal meteorolog Gregorčič.

So pa danes ples snežink doživeli na vhodnem delu Goričkega. Fotografije in posnetek, ki ga najdete na vrhu članka, nam je posredovala bralka.

Sneg na Goričkem Sneg na Goričkem
Foto: Bralka
Sneg na Goričkem Sneg na Goričkem
Foto: Bralka
Sneg na Goričkem Sneg na Goričkem
Foto: Bralka
Sneg na Goričkem Sneg na Goričkem
Foto: Bralka

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!