Nadzor prometa na dolenjki: izločili 18 vozil, štirim odvzeli tablice

Slovenija 28. Jul 202313:20 1 komentar
PU NOVO MESTO

Novomeški policisti so na dolenjski avtocesti med kontrolo iz prometa izločili 18 vozil, štirim pa odvzeli registrske tablice.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v četrtek skupaj s slovenskimi in hrvaški kolegi na dolenjski avtocesti na počivališčih Starine v smeri Ljubljane in Dul v smeri Novega mesta izvedli nadzor prometa, predvsem tovornih vozil in avtobusov. Ugotovili so številne kršitve, 18 vozil so izločili iz prometa, štirim pa odvzeli registrske tablice.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so v četrtkovem nadzoru preverili 54 tovornih vozil, 12 avtobusov in 38 osebnih avtomobilov. Pri tem so ugotovili, da je bilo 11 tovornjakov preobremenjenih. V šestih primerih so ugotovili, da je bil tovor na vozilih nepravilno zavarovan in pripet, pri šestih pa nepravilnosti pri tehnični brezhibnosti vozil.

Na enem od tovornih vozil hrvaških registrskih oznak je bilo zadnje levo platišče privarjeno na os, voznik bolgarskega prevoznika je vozil s povsem uničeno in predrto pnevmatiko, hkrati pa ni imel pravilno zavarovanega tovora, so navedli.

Pri omenjenem nadzoru so odkrili še šest kršitev pri delovanju tahografa. Štirje vozniki niso bili med vožnjo pripeti z varnostnim pasom, dva pa sta med vožnjo telefonirala. V enem primeru so ugotovili prekoračitev dovoljene hitrosti. Zaradi kršitev so iz prometa izločili 18 vozil, štirim pa odvzeli registrske tablice.

Številne ugotovljene kršitve potrjujejo upravičenost tovrstnih nadzorov, s katerimi bodo nadaljevali. Kljub temu, da so za varnost potnikov najprej odgovorni vozniki, pa so na novomeški PU prevozna podjetja pozvali, naj poskrbijo za tehnično brezhibnost vozil in na vožnjo pošiljajo ustrezno psihofizično pripravljene voznike.

Preverjali so sicer tehnično brezhibnost vozil, trajanja vožnje, preobremenjenost vozil, pravilno pritrjevanje tovora in psihofizično stanje voznikov. Pozorni so bili tudi na druge kršitve cestnoprometnih predpisov.

Med poletnimi meseci se zaradi zgostitve prometa in okrepljenih prometnih tokov poveča tveganje za poslabšanje prometne varnosti, zato policisti izvajajo številne aktivnosti, so pojasnili in še navedli, da so pri četrtkovem nadzoru sodelovali novomeški prometni policisti, policisti novomeške postaje za izravnalne ukrepe, policisti posebne enote za nadzor prometa, ljubljanski in kranjski prometni policisti ter dva hrvaška policista.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje