Naj vas stran Slovenskih železnic ne zavede: cenejše vikend vozovnice ostajajo

Slovenija 07. Jun 202319:15 0 komentarjev
Vlak
Žiga Živulović jr./BOBO

Na spletni strani Slovenskih železnic je navedeno, da so cenejše vozovnice ob koncih tedna na voljo le do konca tega meseca, kar ne drži. Vlada je konec aprila namreč sprejela novo uredbo in cenejše vozovnice podaljšala za nedoločen čas.

Potovanje z vlakom je od junija 2021 ob koncih tedna veliko cenejše kot sicer.

Pred dvema letoma je ministrstvo za infrastrukturo namreč poskusno uvedlo nižje cene vozovnic. Te so od rednih nižje za 75 odstotkov, za nakup pa je potrebna kartica IJPP.

Na spletni strani Slovenskih železnic je zapisano, da bo vikend vozovnica veljala le še za vse sobote, nedelje in praznike do konca junija.

Informacija pa od konca aprila ni več aktualna, saj je ministrstvo za okolje, prostor in energijo sprejelo novo uredbo o javnem potniškem prometu. V uredbi o načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu, o koncesiji te javne službe ter o ureditvi sistema enotne vozovnice so veljavnost spremenili v trajno, kar pomeni, da 75-odstotkov cenejše vozovnice ob koncih tedna in praznikih veljajo za nedoločen čas.

Slovenske železnice vozovnice
N1

Kdaj veljajo vikend vozovnice IJPP – 75 odstotkov?

Vse sobote, nedelje in praznike lahko potujete s 75-odstotka popusta na vse enotne vozovnice v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu, pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do pet kilometrov, to je 1,3 evra.

Nakup vozovnic po ponudbi “Vikend vozovnica IJPP – 75 odstotkov” je možen:

– Na prodajnih mestih na železniških postajah. Vozovnica se izda na neimensko čip kartico IJPP. Prodajna mesta IJPP vozovnic so navedena na povezavi Prodajna mesta vozovnic.
– V vlaku, če vstopite na železniški postaji, kjer je prodajno mesto zaprto oziroma ga ni. Vozovnica se izda na neimensko čip kartico IJPP ali na listno relacijsko vozovnico. V primeru, da vozovnico kupite na vlaku, kjer je v času vstopa v vlak prodajno mesto odprto, je treba plačati še dodatek v višini 5,00 evra. V vlaku je nakup vozovnice mogoč le z gotovino ali VALU.

– V spletni trgovini. Nakup je mogoč samo z neimensko čip kartico IJPP.  Ob nakupu vozovnice se le-ta naloži na omenjeno kartico,
– Na kartomatu. Nakup je mogoč samo z neimensko čip kartico IJPP.  Ob nakupu vozovnice se le-ta naloži na omenjeno kartico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!