Bavarci in Italijani množično na počitnice, na naših avtocestah gneča in kolone

Slovenija 29. Jul 202208:40 > 20:46 0 komentarjev
Promet
Promet.si

Ta konec tedna bo eden najbolj prometno obremenjenih. Ker se v nekaterih nemških deželah začenjajo počitnice, bo več prometa predvsem iz smeri Avstrije proti Hrvaški, pred mejnimi prehodi pa je pričakovati gnečo. Prav tako bodo med vikendom bolj obremenjene ceste, ki vodijo proti turističnim krajem, pričakujejo policisti. Voznikom zato svetujejo, naj še pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah.

Po napovedih prometnoinformacijskega centra bo ta konec tedna promet močno povečan od Avstrije proti Hrvaški, pričakovati je tudi čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji. “Voznike opozarjamo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri, ter mejne prehode s Hrvaško–Sečovlje, Dragonjo, Jelšane, Obrežje, Gruškovje (vstop in izstop). V smeri turističnih krajev in obratno,” so zapisali.

Med vikendom bodo zelo obremenjene tudi avtoceste in ceste, ki vodijo proti turističnim krajem, pa so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Voznike pozivajo, naj pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah. Prometnoinformacijski center voznikom priporoča, naj stanje preverijo na spletnem portalu ali prek telefonske številke 1970. Med potjo pa priporočajo uporabo Darsove aplikacije Promet+. Več nasvetov je dostopnih na njihovi spletni strani.

V letošnjem letu se je promet vrnil in tudi že presegel promet iz leta 2019, ugotavljajo na prometnoinformacijskem centru. Povečalo se je tako število domačih voznikov kot tudi turistov, največji porast pa beležijo pri tovornih vozilih.

Na manjših mejnih prehodih je gneče običajno manj. 

Zastoje pričakujejo tudi na Hrvaškem

Več gneče pa lahko vozniki pričakujejo tudi na hrvaških cestah. Čez dan in popoldne je več prometa, kolone in zastoje mogoče pričakovati v smeri morja. Med najbolj obremenjenimi bodo zagrebška obvoznica, avtocesta od Zagreba proti Macelju ter od Bregana proti Lipovacu. Več prometa pričakujejo tudi na istrskem ipsilonu, Krku in mostu na Krk ter Jadranski in Lički magistrali ter ob pristaniščih za trajekte. Gnečo pričakujejo tudi na nekaterih mejnih prehodih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!