Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar napovedal kandidaturo

Slovenija 04. Sep 202221:01 1 komentar
Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar

Jadralec Vasilij Žbogar je napovedal kandidaturo za župana Izole. Kandidiral bo kot neodvisen kandidat, za nastop na lokalnih volitvah bo zbiral podpise volilcev.

“Želim si postati župan, ki bo združeval in bo do vsakogar korekten, pošten in spoštljiv. Župan, ki bo skupaj z vami po štirih letih še bolj ponosen na Izolo,” je Vasilij Žbogar zapisal ob napovedi kandidature. Dodal je, da Izolo ves čas nosi v srcu, njeno ime pa je med uspešno športno kariero večkrat ponesel v svet.

Pozval je vse politične stranke, liste, civilna združenja, društva in vse, ki jim je za Izolo mar, da stopijo skupaj. “Izključevanje mi je bilo vedno tuje, saj spoštujem vse in vsakogar, znam poslušati in usklajevati različne poglede in interese, znam poiskati pot, ki je dobra za vse. To ne nazadnje dokazujem tudi zdaj, ko številne mlade vodim v svet vrhunskega športa,” je zapisal. Žbogar meni, da lahko za Izolo naredi še veliko.

Desetletje in pol je bil v vrhu svetovnega jadranja, še vedno je vpet v delo trenerja, kot vodja kluba, in tudi tekmuje, med drugim je kapetan slovenske posadke Krpani, ki se bo konec leta merila na svetovnem pokalu SSL.

Žbogar je prvi, ki je uradno potrdil, da se podaja v župansko tekmo v Izoli, med tistimi, ki tudi razmišljajo o tem koraku, pa je po navedbah Primorske novic tudi dosedanji župan Danilo Markočič. Žbogar je sicer že prisoten v lokalni politiki, pred štirimi leti je bil na listi Ponosni na Izolo izvoljen za člana občinskega sveta, ta lista pa je večinoma sodelovala v županovi koaliciji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje