Najcenejša “garsonjera”, ki je na prodaj v Ljubljani

Nepremičnine 10. Maj 202412:38 2 komentarja
nepremičnina
Foto: posnetek zaslona/nepremicnine.net

V ljubljanskih Mostah je na prodaj zelo majhna "garsonjera". Za deset kvadratnih metrov je treba odšteti le 25 tisoč evrov.

Na ljubljanskem nepremičninskem trgu kronično primanjkuje dostopnih stanovanj za nakup in najem. Hiter pregled oglasov na nepremičninskih portalih razkrije, da so stanovanja za najem v slabem stanju ali pa imajo visoko ceno. Zelo podobno je pri stanovanjih, ki se prodajajo: za dobro stanovanje boste morali seči globoko v žep.

V rubriki stanovanja na portalu nepremicnine.net najdražja nepremičnina stane skoraj štiri milijone evrov. Gre za tako imenovano penthouse stanovanje v Vili Dalmatinka v središču glavnega mesta. Kupec bo za svoj denar dobil 224 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki mu pripada tudi več kot sto kvadratnih metrov velika terasa.

Na omenjenem portalu trenutno najdemo šest stanovanj, za katera je treba v Ljubljani odšteti dva milijona evrov ali več.

dalmatinka
Foto: posnetek zaslona/nepremicnine.net

Najcenejša “garsonjera” v Ljubljani

Katere pa so najcenejše nepremičnine v rubriki “stanovanja”? Med garsonjerami najdemo tudi oglas za deset kvadratnih metrov velik prostor oziroma sobo. In cena? 25.000 evrov oziroma 2.500 evrov na kvadratni meter. Čeprav gre res za najcenejšo nepremičnino v tej rubriki, pa ta sobica brez dvoma ne omogoča kakovostnega življenja. 

Stavba v ljubljanskih Mostah, v kateri je nepremičnina, je bila zgrajena leta 1900. V nepremičninski agenciji, ki posreduje pri prodaji, so ob tem zapisali, da gre za prostor v 1. nadstropju, ki mu pripada še drvarnica v pritličju stavbe.

V neposredni bližini so še Univerzitetni klinični center Ljubljana, tržnica Moste, trgovsko in poslovno središče BTC ter ostala infrastruktura, so še navedli v oglasu. Nepremičnina je glede na navedbe vpisana v zemljiško knjigo in brez bremen. Na omenjenem portalu so od tega prostora cenejše le še garaže, parkirni in poslovni prostori.

Na katastrofalne razmere na ljubljanskem nepremičninskem trgu nas skoraj vsakodnevno opominjajo oglasi na nepremičninskih portalih. Pred kratkim smo že pisali o 14 kvadratnih metrih veliki garsonjeri, ki ima le eno okno ter je lastnik zanjo želel skoraj 70 tisoč evrov. Med uporabniki družbenih omrežij pa je nedavno val ogorčenja požel tudi oglas za “skromno garsonjero v montažnem prizidku” v Dobrunjah, ki sicer bolj spominja na kontejner kot stanovanje.

garsonjera
Foto: nepremicnine.net/posnetek zaslona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje