Najpomembnejši projekt notranjega ministrstva

Slovenija 08. Mar 202220:16 > 20:16 0 komentarjev
Ministrstvo za notranje zadeve
Miroslav Kranjc/Google maps

Ministrstvo za notranje zadeve načrtuje selitev ministrstva ter nekaterih njegovih uprav na območje Litostroja v Ljubljani, je v izjavi za medije v okviru vladnega obiska severnega dela osrednjeslovenske regije izpostavil minister Aleš Hojs. To bo po njegovih besedah eden izmed največjih projektov ministrstva v obdobju samostojne Slovenije.

“Gre za projekt Litostroj Jug, ki ga vodimo skupaj z državno Družbo za svetovanje in upravljanje. Na območje Litostroja bomo preselili ministrstvo za notranje zadeve, inšpektorat za notranje zadeve, Policijsko upravo Ljubljana, specialno enoto policije ter vse te službe združili na enem mestu,” je poudaril minister Aleš Hojs. Med pomembnejšimi projekti ministrstva v prihodnjih letih je izpostavil tudi gradnjo novega vadbenega centra za specialno enoto policije v Šentvidu in izgradnjo nove policijske postaje v Parmovi ulici v Ljubljani.

Ob tem je izpostavil pomen policije za regijo in za njeno glavno mesto. “Osrednjeslovenska regija je najbolj razvita v Sloveniji, to je za regije z glavnim mestom običajno. Hkrati pa je to tudi regija, kjer se policija srečuje z največjim številom kaznivih dejanj ter kršitev javnega reda in miru, zato je policija v tej regiji še kako pomembna,” je izpostavil.

Minister si je v okviru vladnega obiska ogledal tudi vajo letalske enote policije in specialne enote v hangarju v Šentvidu. Scenarij prikazne vaje je bil, da aretirajo oziroma zajamejo osumljenca, ki beži z avtomobilom. Ob tem so pripadniki enot prikazali desant policistov iz helikopterja, zasledovanje bežečega vozila s civilnimi policijskimi vozili in helikopterjem, prisilno zaustavitev vozila ter postopek aretacije osumljencev. Obenem so pokazali reševanje omenjenega osumljenca in njegovo evakuacijo s helikopterjem.

“Namen vaje je bil pokazati, da naši helikopterji omogočajo nujno hitro medicinsko pomoč, to velja tudi za nov helikopter, ki prihaja v prihodnjih dveh mesecih,” je v izjavi za medije izpostavil minister Hojs. Nov helikopter bo po ministrovih navedbah opremljen z vsemi potrebnimi sistemi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!