Najvišji stolp v Sloveniji tik pred odprtjem (VIDEO)

Nepremičnine 12. Maj 202416:07 17 komentarjev
Foto: Občina Rogaška Slatina

Tehnični pregled razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini, ki bo s 106 metri najvišji v Sloveniji, je po navedbah na spletni strani občine opravljen. Odprtje bo 23. maja.

Rogaška Slatina, znana po zdravilišču in mineralni vodi Donat MG, dobiva novo turistično znamenitost. Gre za 106 metrov visok stolp, na vrh katerega bo vozilo dvigalo za do 22 ljudi.

V prvi etaži bo kavarna – občina še išče najemnika –, nad njo pa razgledna ploščad, ki leži sto metrov nad mestom. Povsem na vrhu pa bo odprta strešna terasa. “Razgled z najvišje točke najvišje stavbe v Sloveniji je doživetje, ki ga zlepa ne boste pozabili,” občina obljublja na spletni strani.

Občina vabi na odprtje

Po uspešno opravljenem tehničnem pregledu bodo pogodbeniki občine Rogaška Slatina po navedbah na strani občine urejali okolico stolpa Kristal in popravljali zadnje pomanjkljivosti. V četrtek, 23. maja, pa občina vabi na odprtje nove turistične znamenitosti v središču mesta.

Stolp je zgradilo podjetje VG5 d.o.o. Podjetje GIC Gradnje, ki je dobavilo beton za izgradnjo stolpa, pa je pred dnevi objavilo krajši video že skorajda končanega objekta.

Z dveh na pet milijonov

Naložba je po zadnjih podatkih stala dobrih pet milijonov evrov. Od prvih predstavitev se je močno podražila. Delo je poročalo, da je bila ob prvi predstavitvi projekta v letu 2019 ocenjena na 2,1 milijona evrov. Ob sklenitvi pogodbe z gradbenim podjetjem je bila vrednost del že 3,76 milijona evrov. Po sklenitvi se je zvišala za dodaten milijon evrov. Vrednost celotnega projekta izgradnje stolpa pa je lani oktobra znašala 5,1 milijona evrov.

Rogaški stolp bo dvakrat višji od zdaj najvišjega lendavskega Vinariuma. Ta je bil zgrajen leta 2015 in v višino meri 53,5 metra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje