Preprost trik, s katerim bodo jagode ostale sveže ves teden

Magazin 13. Maj 202405:11 0 komentarjev
ženska, ki je jagode
Foto: PROFIMEDIA

Odslej lahko mirno kupite ali naberete večjo količino jagod. S preprostim trikom bodo v hladilniku dolgo ostale sveže.

Jagod je v tem obdobju v izobilju.

Priljubljeni rdeči sadež pa ima eno slabo lastnost. Pojesti jih je treba takoj oziroma najkasneje naslednji dan, saj hitro začnejo gniti, tudi če jih hranimo v hladilniku. Res je, da jih lahko tudi zamrznete ali kako drugače konzervirate, ampak nič ni boljšega kot zagristi v svežo, sočno jagodo.

S tem trikom jih boste lahko sveže in sočne obdržali v hladilniku več dni, brez bojazni, da bi vam začele gniti. Kaj morate storiti?

Nič drugega, kot da jih operete v raztopini vode in belega (alkoholnega) kisa. Morda se vam to zdi čudno, ampak ni. Alkoholni kis namreč uničuje bakterije, plesni in zajedalce, ki se hitro naselijo na sladkih sadežih.

V skledo, v kateri boste jagode oprali, natočite tri dele (na primer 3 skodelice, kozarce …) vode in en del (1 skodelico, kozarec …) belega kisa. V tej raztopini jagode namakajte od pet do največ 20 minut, potem pa jih odcedite, posušite na papirnati servieti in spravite v zaprto posodo, ki jo boste postavili v hladilnik.

Tako obdelane jagode lahko v hladilniku ostanejo sveže in sočne ves teden ali celo dlje. In brez skrbi, kis na njihov okus ne bo vplival, trdijo tisti, ki so to poskusili. Če dvomite, jih seveda lahko pred zaužitjem še enkrat operete pod tekočo vodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!