Nam bo vreme v naslednjih dneh naklonjeno?

Slovenija 31. Maj 202301:00
Vreme
PROFIMEDIA

Dopoldne bo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, čez dan se bo jasnilo. Kakšno bo vreme konec tedna?

Dopoldne bo prva spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. Popoldne se bo jasnilo, nastala bo še kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V četrtek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo predvsem v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. V petek bodo popoldanske plohe in nevihte še nekoliko pogostejše ter se bodo nadaljevale v noči na soboto. V soboto bo sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo popoldne nastale plohe in nevihte, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 3. do 8. junija?

Nad južno polovico Evrope bo še naprej območje enakomernega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja bo prevladoval vzhodni veter. Vremenska motnja nas bo prešla v soboto, na vreme pri nas pa bo v nedeljo ali v začetku prihodnjega tedna najverjetneje vplivala tudi višinska dolina. Napoved je sicer še nekoliko negotova.

V soboto bo še povečini sončno. Predvsem v hribih severne in zahodne Slovenije bodo popoldne plohe in nevihte. V nedeljo in ponedeljek kaže na več oblačnosti, krajevne padavine bodo spet bolj verjetne v večjem delu države. Od torka pričakujemo spet več sonca, a brez ploh in neviht sredi dneva in popoldne ne bo šlo. Najvišja dnevna temperatura bo med 20 in 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.