Namesto Lamuta na čelo preiskovalne komisije Rezar

Slovenija 01. Feb 202418:45 0 komentarjev
Aleš Rezar
Aleš Rezar (Foto: Denis Sadiković/N1)

S 64 glasovi za in nobenim proti so poslanci za novega predsednika preiskovalne komisije o sumih političnega vmešavanja v delo policije imenovali poslanca Svobode Aleša Rezarja. Ta bo nasledil Miho Lamuta.

Državni zbor je na današnji seji na predlog mandatno-volilne komisije DZ za novega predsednika preiskovalne komisije DZ o sumih političnega vmešavanja v delo policije s 64 glasovi za in nobenim proti imenovali poslanca Svobode Aleša Rezarja. Ta bo nasledil Miho Lamuta, ki je s čela komisije odstopil iz zdravstvenih razlogov.,

Kot je Lamut zapisal v obrazložitvi, zaradi poslabšanega zdravstvenega stanja oziroma osebnih okoliščin, zaradi katerih je bilo v zadnjem času in bo zaradi okrevanja tudi v prihodnje Lamutovo nadaljnje vodenje komisije oteženo, nepreklicno odstopa z mesta predsednika.

Novoimenovani predsednik komisije Rezar je doslej opravljal funkcijo namestnika člana te komisije. V poslanski skupini Svoboda so na mesto slednjega predlagali Tineta Novaka.

Lamut se je sicer v zadnjem času soočal z očitki, da ni zadovoljivo pojasnil pravne podlage za to, da je kot predsednik parlamentarne komisije Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) omogočil vpogled v pričanje nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ter da naj bi dlje časa zadrževal določeno dokumentacijo, ki jo je posredovala ena od zaslišanih prič. Lamut je sicer vse očitke zavrnil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!