Nasilje v družini: na Ravnah na Koroškem dvema nasilnežema odredili pripor

Črna kronika 01. Jun 202214:16 > 14:57
Nasilje nad ženskami
Fotografija je simbolična (Denis Sadiković/N1)

Ravenski policisti so kazensko ovadili dva moška, stara 40 in 45 let, ki sta med drugim osumljena nasilja v družini in nasilništva. Oba sta bila nasilna do svojih partneric.

Policisti s Policijske postaje Ravne na Koroškem so v zadnjem tednu ukrepali zoper dva moška, 45- in 40-letnika, ki sta osumljena nasilja v družini, nasilništva ter groženj in poškodovanja tuje stvari. Oba sta bila nasilna do svojih partneric, izrekli so jima ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju pa jima je preiskovalna sodnica prav tako odredila pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

45-letnik, ki je osumljen nasilja v družini in dveh kaznivih dejanj nasilništva, je nasilje nad zunajzakonsko partnerico izvajal več kot leto dni. Po navedbah PU Celje je bil dvakrat do nje nasilen v času, ko še nista živela skupaj, tretjič pa je z njo fizično obračunal, ko sta živela skupaj. Ker jo je bilo strah, je partnerica “moč za prijavo nasilja zbrala šele prejšnji teden”. Policisti so po prijavi osumljenemu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici. Ta mu je odredila pripor. Zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja je bil 45-letnik obravnavan in kazensko ovaden že v preteklosti.

Drugi osumljenec, 40-letnik, pa je svoji partnerici v zadnjem obdobju večkrat grozil in jo tudi fizično napadel, so sporočili s PU Celje. Njegovo nasilje pa ni bilo novo – osumljeni je bil do partnerice večkrat nasilen že v preteklih letih, zaradi česar je bil obsojen na zaporno kazen, ki jo je odslužil. Tokrat je osumljen kaznivega dejanja nasilja v družini ter grožnje in poškodovanja tuje stvari. Preiskovalna sodnica je tudi njemu odredila pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.