Najboljši ljubljanski blok je v Šiški

Slovenija 22. Dec 202210:23 7 komentarjev
naj blok
Nik Rovan/Mestna občina Ljubljana

Mestna občina Ljubljana (Mol) je razglasila Naj blok v Ljubljani za leto 2021. Naziv so prejeli stanovalci bloka na Rašiški ulici 1 v Šiški, ki so ob tem poleg plakete in zastave Naj blok prejeli še 20 sadik vrtnic Ljubljana in ugodnejšo ponudbo elektrike za skupne prostore Energetike Ljubljana za obdobje enega leta, so sporočili iz Mola.

Strokovna komisija je v obrazložitvi izbora poudarila, da stanovalci zmagovalnega bloka z investicijskimi obnovami stavbe in skrbnim urejanjem okolice vzorno izpolnjujejo osnovno idejo, namen in poslanstvo akcije Naj blok v Ljubljani.

naj blok
Mestna občina Ljubljana

Zmagovalno večstanovanjsko stavbo, ki je bila zgrajena leta 1969, “odražajo dober in enoten zunanji videz z obnovljeno in skladno energetsko fasado, toplotno izolirana sta tudi podstrešje in streha”, so danes zapisali v Molu. “Pripadajoče zemljišče in okolica sta urejena, enako velja tudi za notranje prostore stavbe in kolesarnici. Zmagovalna stavba se ponaša tudi z dostopom za osebe z gibalno oviranostjo ter dostopno intervencijsko potjo za gasilce in reševalce,” so dodali.

Mol je akcijo Naj blok v Ljubljani na pobudo meščana prvič organizirala leta 2016, z njo pa želi spodbuditi stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da po svojih najboljših močeh vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja.

Prvi naziv Naj blok v Ljubljani za leto 2016 so prejeli prebivalci stolpnice na Topniški 45, v naslednjih letih sledili so blok na Smoletovi 12, 12a in 12b, stavba na Bilečanski ulici 2 in 5, blok na Beethovnovi ulici 9, stolpnica na Pokopališki ulici 1 ter stolpnica na Rašiški ulici 1.

Mol bo akcijo nadaljevala tudi v prihodnje, predloge četrtnih skupnosti za Naj blok za leto 2022 pa zbira do 31. decembra letos.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje