Nekdanji minister Poklukar napoveduje kandidaturo za župana

Slovenija 05. Sep 202218:11 2 komentarja
Janez Poklukar
Borut Živulović/BOBO

Nekdanji zdravstveni minister Janez Poklukar se bo podal v lokalno politiko. Kot je sporočil, bo kandidiral za župana občine Gorje. V boju za županski stolček bo tako izzval aktualnega župana Gorij Petra Torkarja, ki je že prav tako napovedal, da se bo podal po nov mandat na čelu občine.

Janez Poklukar bo več o svoji kandidaturi za župana pojasnil v četrtek, ko bo tudi predstavil razloge zanjo in predstavil svetniško listo, je zapisal v vabilu na novinarsko konferenco.

Poklukar je v državno politiko vstopil v času epidemije covida-19, ko je v tretji vladi Janeza Janše februarja lani prevzel vodenje zdravstvenega resorja. Tako je postal 18. minister za zdravje do tedaj in tretji v takratni Janševi vladi.

Pred tem se je menedžersko uril v jeseniški bolnišnici, katere vodenje je prevzel pri starosti 35 let in v globokih rdečih številkah. Po petih letih vodenja gorenjske bolnišnice je prišel na vrh največje bolnišnice v državi, Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki ga je vodil do nastopa ministrske funkcije. Po prenehanju ministrske funkcije se je Poklukar vrnil v jeseniško bolnišnico, kjer dela kot internist.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje