Nekdanji ravnatelj osnovne šole, osumljen spolne zlorabe, naj bi priznal očitke

Slovenija 12. Dec 202319:46
Prazna učilnica
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Nekdanji ravnatelj ene od gorenjskih osnovnih šol, ki naj bi spolno napadel mladoletno učenko, je po neuradnih informacijah Dnevnika priznal očitke.

Nekdanji ravnatelj ene od gorenjskih osnovnih šol in nekdanji trener smučarskega teka, ki naj bi spolno napadel mladoletno učenko, je po neuradnih informacijah Dnevnika priznal očitke državnega tožilstva.

Zagovornica oškodovanke sicer ni bila prisotna na predobravnavnem naroku, je pa za Dnevnik dejala: “Po mojih neuradnih informacijah naj bi obtoženec priznal očitke, kar se mi zdi tudi prav, glede na dokaze v spisu, a zadeva še ni zaključena.”  Sankcija še ni bila izrečena, postopek pa ni zaključen.

Kot smo pisali sredi avgusta, se je ravnatelj v kazenskem postopku znašel zaradi suma spolnega nasilja nad mladoletnico. Z novim šolskim letom se je umaknil z ravnateljskega mesta, prav tako ne dela več na tej gorenjski šoli.

K odpovedi ga je takrat pozvalo tudi ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, ki ga vodi dr. Darjo Felda.

Domnevni storilec je po navedbah Dnevnika nekdanji smučarski tekač, olimpijec in trener v tem športu. Nekatere smučarske tekačice so poleti za časnik povedale, da naj bi bil moški že pred 20 in več leti nadležen do žensk, a da se je o njegovem spornem obnašanju govorilo le po tihem.

Iz tekaških vrst je takrat prišla tudi informacija, da naj bi z neprimernim ravnanjem nadaljeval pozneje kot profesor športne vzgoje na eni od osnovnih šol.