Nemci želijo v Istri zgraditi 100 milijonov evrov vredno luksuzno letovišče

Slovenija 13. Nov 202315:23 0 komentarjev
Občina Kršan
Foto: Visit Kršan /FACEBOOK

Na območju hrvaške občine Kršan želijo nemški investitorji zgraditi okoli 100 milijonov evrov vredno luksuzno letovišče s 500 ležišči v 40 vilah. Med drugim bi letovišče imelo bazen z razgledom na Cres in Kvarnerski zaliv, športne terene, restavracijo, tri pristajališča za helikopterje in samostojno napajanje z elektriko. Župan občine v bližini Labina Roman Carić meni, da bi o gradnji na še neokrnjenem delu vzhodne obale Istre morali odločati prebivalci na referendumu.

Nemška skupina Lama, ki se ukvarja z razvojem nepremičninskih projektov, želi na območju občine Kršan v hrvaški Istri graditi luksuzno letovišče. Naložba je ocenjena na okoli 100 milijonov evrov.

Nemška skupina s sedežem v Nürnbergu si je v občini, ki leži med Opatijo in Labinom, poleg lepih delov obale pa je na njenem območju locirana tudi Termoelektrarna Plomin, zagotovila zemljišče že pred tremi leti. Kupila ga je hrvaška družba Amre project, ki je del skupine, gre pa za šest hektarjev površin, je nedavno poročal Glas Istre.

Predstavnik nemške skupine in direktor družbe Amre project Josip Milić je za hrvaško televizijo RTL pred dnevi povedal, da želi vlagatelj na tem zemljišču zgraditi luksuzno letovišče, “kakršnega ni na Hrvaškem”, denar pa da “ni težava”.

Občina Kršan Občina Kršan
Foto: Visit Kršan /FACEBOOK
Občina Kršan Občina Kršan
Foto: Visit Kršan /FACEBOOK
Občina Kršan Občina Kršan
Foto: Visit Kršan /FACEBOOK

Župan poziva k referendumu

Letovišče bi po njegovih besedah obsegalo 500 ležišč v 40 vilah z bazenom z razgledom na Cres in Kvarnerski zaliv, športne terene, restavracijo, tri pristajališča za helikopterje in samostojno napajanje z elektriko.

Občina Kršan je po besedah Milića popolnoma turistično nerazvita in s tega vidika zelo primerna za nove turistične naložbe, občini pa bi po ocenah vlagateljev naložba prinesla tudi precej prihodkov.

Župan Kršana medtem opozarja, da gre za enega od zadnjih neokrnjenih delov istrske obale in da bi o tako veliki naložbi morali odločati prebivalci na referendumu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!