Voznico, ki je na primorki vozila v napačno smer, ustavili šele s cestno zaporo

Slovenija 13. Apr 202313:26 > 13:36 0 komentarjev
Napačna smer
Foto: Srdjan Zivulovic/BOBO

Nemška voznica je na avtocesti pri Senožečah vozila v nasprotno smer. Policistom jo je uspelo ustaviti šele z organizirano policijsko cestno zaporo.

Policisti so v sredo zvečer prejeli več klicev o vožnji v nasprotno smer na avtocesti od Divače proti Postojni. Vozilo so izsledili pri Senožečah, ga skušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a jih voznica ni upoštevala. Pri izvozu Postojna so zato organizirali cestno zaporo, kjer se je 65-letna državljanka Nemčije ustavila, so sporočili.

Voznico so z avtoceste pospremili policisti in obvestili zdravstveno službo, ki je poskrbela zanjo. Policisti bodo voznico kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Voznica je v nasprotno smer prevozila 31 kilometrov in vozila med 80 in 100 kilometri na uro. S tem je ogrozila več voznikov, ki so pripeljali nasproti, a se jim je uspelo izogniti. Policisti so cestno zaporo organizirali tako, da so ustavili promet iz smeri Ljubljane in s tovornimi vozili zaprli avtocesto.

Policisti so zaradi vožnje v nasprotno smer prejeli veliko klicev voznikov, vse informacije pa so jim zelo koristile pri izsleditvi voznice. Vsem voznikom, ki so jih poklicali, se zato zahvaljujejo, so še sporočili s policije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!