V Celju z novo rešitvijo za nepravilno parkirane avtomobile

Slovenija 14. Sep 202310:52 0 komentarjev
Znak za prepoved parkiranja
PROFIMEDIA

V Celju so nepravilno parkirani avtomobili povzročali kopico težav. Vozniki so jih namreč puščali na intervencijskih poteh, ovirali pa so tudi odvoz smeti. Ker redarji z globami niso bili uspešni, bo nepravilno parkirane avtomobile s celjskih ulic od sredine septembra odvažal pajek.

V Mestni občini Celje so se zaradi velikih težav, ki jih povzročajo nepravilno parkirani avtomobili v mestnih ulicah, odločili za uvedbo pajka. Odvoze bo začel sredi septembra, deloval pa bo od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro, so pojasnili na občini.

“Nepravilno parkirani avtomobili v mestnih ulicah Celja povzročajo velike težave, saj pogosto zasedajo intervencijske poti ter ovirajo urgentne prevoze reševalnih vozil in odvoz odpadkov. Ker se kljub številnim opozorilom redarske službe in izrečenim globam razmere niso izboljšale, smo se odločili za uvedbo t. i. pajka,” so na občini zapisali v sporočilu za javnost.

Občinsko podjetje, ki upravlja javne športne objekte in parkirišča, ZPO Celje, je pogodbo o odvozu vozil sklenilo z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Celje (ZŠAM). ZŠAM bo nepravilno parkirana vozila odvažal na območje centra varne vožnje na Ljubečni.

Stroški za odvoz nepravilno parkiranega vozila znašajo 85 evrov. Če medobčinski redar izda odredbo za odvoz, vendar se voznik vrne k nepravilno parkiranemu avtomobilu, še preden ga pajek naloži, so stroški za polovico nižji in znašajo 42,5 evra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!