Neprevozne ceste in praznik: na slovenskih cestah pričakujte gnečo

Slovenija 11. Avg 202306:03 0 komentarjev
Avtocesta, ljubljanska obvoznica
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Silovita ujma je pred tednom dni uničila oziroma poškodovala številne ceste po državi, nekatere so še vedno zaprte oziroma neprevozne. Promet po avtocestah po ujmi resda poteka normalno, vendar je prometnoinformacijski center napovedal, da bo promet v prihodnjih dneh zgoščen – 15. avgust, dan Marijinega vnebovzetja, je namreč praznik v prenekaterih evropskih državah, številni pa se zato v teh dneh odpravljajo na dopust oziroma 15. avgusta svoje počitnikovanje zaključujejo.

Teden dni po tem, ko je dobršni del Slovenije prizadela silovita ujma, v kateri so bile med drugim poškodovane številne ceste, je na slovenskih (avto)cestah v teh dneh pričakovati zgostitve in občasne zastoje predvsem na bolj obremenjenih odsekih, je opozoril prometnoinformacijski center.

Razlog za gnečo, ki jo je v teh dneh pričakovati, pa niso le zapore na cestah, ki so bile uničene v ujmi, ampak tudi prihajajoči praznik Marijinega vnebovzetja. 15. avgust je namreč praznik oziroma dela prost dan v večini evropskih držav, turistična sezona pa je trenutno prav tako na vrhuncu.

15. avgusta zelo visoko gostoto prometa prometnoinformacijski center napoveduje tako za dopoldne kot za popoldne. Številni bodo namreč prav na ta dan zaključevali svoj dopust in se bodo – med drugim s hrvaške obale – vračali domov.

Prepoved za tovorna vozila

14. avgusta, na dela prost dan, bo promet tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, izjemoma dovoljen. Prepoved bo medtem veljala v soboto, nedeljo in torek.

Prometnoinformacijski center ob tem priporoča, da vozniki predhodno preverijo, katere ceste so prevozne, in da skrbno načrtujejo pot. Voznikom prav tako polagajo na srce, naj upoštevajo navodila dežurnih služb in naj bodo pozorni na intervencijska vozila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!