Nalet cisterne, avtobusa in dveh avtomobilov na štajerki: pet oseb poškodovanih

Slovenija 16. Mar 202413:58 > 18:00 1 komentar
Gneča na Vranskem
Gneča na Vranskem zaradi delovne zapore. (Foto: PiC)

Zaradi prometne nesreče je bil popoldne zaprt vozni pas štajerske avtoceste pred priključkom Celje center v smeri Maribora. Šlo je za nalet več vozil, in sicer cisterne, avtobusa in dveh avtomobilov. Lažje poškodovanih je pet oseb. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost.

Zgodaj popoldne se je štajerski avtocesti pred Celjem center v smeri Maribora zgodila prometna nesreča. Vozni pas je bil zato nekaj časa zaprt, nastajal je zastoj.

Po podatkih celjske policijske uprave so bili v nesrečo udeleženi avtobus, dva avtomobila in cisterna, ki ni prevažala nevarnih snovi.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Celje, je naletno trčenje zaradi neprilagojene hitrosti povzročil slovenski voznik tovornega vozila, ki je najprej trčil v madžarski avtobus. Ta je nato trčil v avtomobil, ta pa še v en avtomobil pred njim. Po podatkih policije sta bila na avtobusu lažje poškodovana dva potnika. Prav tako sta bila lažje poškodovana oba voznika osebnih vozil kakor tudi voznik tovornjaka.

Zaradi del na cesti zaprta štajerska avtocesta

Zaradi del na cesti je zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, zapora bo do nedelje do predvidoma 15. ure. Zaprt je tudi uvoz Trojane v obe smeri. Obvoz je urejen po regionalni cesti, so sporočili s prometnoinformacijskega centra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje