Neznanci vlomili v Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor

Črna kronika 08. Mar 202211:38 > 12:10 1 komentar
Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor
Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor/FACEBOOK

V prostore Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor so v noči s ponedeljka na torek vlomili neznanci. Škoda, ki so jo povzročili ob vlomu, še ni znana, je pa delo v tamkajšnjih ambulantah danes onemogočeno.

V noči s ponedeljka na torek so neznani storilci vlomili v Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Vlom se je zgodil na zdravstveni postaji na mariborski ulici Dvorakova 5. Kot je za N1 pojasnil direktor ZD dr. Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik, v dvonadstropni stavbi izvajajo dejavnosti osnovnega zdravstvenega varstva in specialistično zdravstveno dejavnost, tu pa delujeta tudi oba centra za duševno zdravje, tako za odrasle kot otroke.

“Trenutno poteka policijska kriminalistična preiskava. Doslej so zaključili delo v pritličju, nadaljujejo pa delo v prvem in drugem nadstropju,” je pojasnil Završnik in dodal, da v pritličju skušajo vzpostaviti ustrezno stanje, da bi se delo v teh ambulantah lahko vsaj z jutrišnjim dnem nemoteno nadaljevalo. Danes namreč delo v ambulantah ni mogoče, nam je še pojasnil sogovornik in dodal, da z ozirom na trenutno zdravstvene razmere, ko je dostopnost do zdravnikov zaradi epidemije že tako otežena, vsak dan, ki ga izgubijo, za paciente pomeni izjemno škodo.

Podrobnosti še niso znane, prav tako ni jasno, kakšno protipravno škodo je storilcu uspelo pridobiti. “Počakati moramo na izsledke kriminalistične preiskave,” je dodal Završnik in dodal, da v tej zdravstveni postaji nimajo varnostnikov, ki bi ustanovo varovali v nočnem času.

Dvoletno obdobje verbalnega nasilja

Klicatelj, ki pokliče na uradno številko ZD dr. Adolfa Drolca Maribor, sicer najprej sliši sporočilo odzivnika, ki ga obvesti, da bodo “zaradi zaznanega povečanega verbalnega nasilja nad zaposlenimi v zdravstvu vsako neprimerno ali žaljivo komunikacijo uradno zabeležili, v primeru grožnje pa podali prijavo na policijo”.

Kot je pojasnil direktor zdravstvenega doma Završnik, so v zadnjih dveh letih imeli izjemno veliko tovrstnih primerov. Morali so podati tudi več uradnih prijav na policijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje