Nika Kovač napovedala, da bodo tudi novi vladi gledali pod prste

Slovenija 24. Apr 202220:05 > 21:10 2 komentarja

"Ljudje se bodo za vrednote vedno pripravljeni boriti, ne glede na to, katera vlada je na oblasti," je po današnjih volitvah povedala direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač. Inštitut 8. marec je bil sicer del civilne družbe, ki se je povezala v skupino Glas ljudstva.

Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, je za N1 povedala, da so “noro veseli visoke volilne udeležbe”. “Zakaj? Ker je več kot 4.000 prostovoljcev za to delalo dva meseca, ker je ekipa Inštituta 8. marec dala v to svoje srce, ker smo želeli dokazati, da je ljudem res mar. Za nas rezultati niso presenečenje, ker vedno govorimo, da so ljudje solidarni, da so ljudje dobri, da hočejo pravičnejšo družbo in rezultat to dokazuje,” je dodala.

Na vprašanje, ali bodo tudi novi vladi gledali pod prste, je Kovač odgovorila z vprašanjem: “Ali je lahko kako drugače?”

Kot je dodala, je volilna kampanja pokazala, da je moč v ljudeh. “Ljudeh, ki si želijo javnega zdravstva. Ljudeh, ki si želijo javnega šolstva. Ljudeh, ki si želijo pravične družbe. Ljudeh, ki jim ni kul, da ima peščica vse, drugi pa revni capljajo za njimi. Ljudje se bodo za te vrednote vedno pripravljeni boriti, ne glede na to, katera vlada je na oblasti,” je povedala.

Jutri bo Inštitut 8. marec v državni zbor vložil podpise za zakon, ki naj bi po njihovih besedah odpravil škodljive zakone iz časa Janševe vlade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje