Nov korak k dokončanju tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem

Slovenija 17. Jun 202417:28 2 komentarja
viadukt Ravne 2
Vizualizacija viadukta Ravne 2 na tretji razvojni osi (Foto: ponting.si)

Dars je naredil nov korak v smeri dokončanja 17,5 kilometra dolgega odseka hitre ceste tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem. Prejšnji teden so namreč prejeli gradbeno dovoljenje za viadukt Ravne 1 na sklopu del E (Velunja).

Dars je v petek prejel gradbeno dovoljenje za viadukt Ravne 1 na sklopu del E (Velunja). Prav tako je Dars prejel sodbo upravnega sodišča, s katero je pravnomočno postalo dovoljenje za navezovalno cesto N1 Konovo v okviru sklopa H.

Skupno 17,5 km dolg odsek hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem zaradi težavnega terena velja za enega zahtevnejših odsekov na našem avtocestnem omrežju. Na njem bodo trije predori, trije pokriti vkopi, 16 viaduktov, sedem mostov ter deset nadvozov in podvozov. Gre za izjemen tehnični in finančni zalogaj, so sporočili z Darsa.

Trenutno dela na treh sklopih

Trenutno se gradbena dela izvajajo na treh sklopih, na sklopu D (Gaberke) pa so že zaključena. Gradnja poteka na sklopu F (Jenina pri Podgorju pri Slovenj Gradcu) in bo zaključena letos ter na dveh sklopih pri Velenju, in sicer na sklopu B (Škalsko jezero) in sklopu H (Konovo).

Na Darsu ob tem pričakujejo, da bodo do konca letošnjega leta pridobili še manjkajoča gradbena dovoljenja za odsek hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem. Nadaljevanje gradnje pa je odvisno od pridobitve pravnomočnih gradbenih dovoljenj.

“Pričakujemo, da bo nova hitra cesta, ko bo dokončana, znatno izboljšala prometno povezavo med osrednjo Slovenijo in Koroško ter prispevala k gospodarskemu razvoju regije. Naše delo bo v prihodnjih mesecih intenzivno usmerjeno v pridobivanje preostalih gradbenih dovoljenj in nadaljevanje gradbenih del, da bomo lahko čim prej zagotovili sodobno in varno infrastrukturo za vse uporabnike cest,” so še pojasnili na Darsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje