Nov projekt Mitje Okorna in slovenske vlade

Slovenija 21. Sep 202109:01 > 09:10 8 komentarjev

Vlada je na svojem Twitterjevem profilu objavila napovednik za dokumentarni film režiserja Mitje Okorna o koronavirusu.

V napovedniku se režiser Mitja Okorn pogovarja z različnimi posamezniki, ki so preboleli virus, začne pa se z izjavo Okorna, da se še ni cepil. “Jaz se še nisem cepil, ker sem eden tistih: ‘Eh, mlad in zdrav,'” pravi Okorn. Sogovornik mu odgovori: “Mlad, zdrav in neumen.”

Na koncu napovednika je viden napis Vlada Republike Slovenije. Na Urad vlade za komuniciranje smo poslali vprašanja, ali je film naročila vlada v promocijske namene in koliko je zanj odštela. Odgovore še čakamo.

Dokumentarni film si boste lahko na različnih televizijah ogledali od petka, napoveduje vlada.

Vlada Okornu naročila filmsko upodobitev Zdravljice

Vlada je z Okornom sodelovala že v preteklosti. Pri njem je namreč naročila skoraj osemminutni promocijski film predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki so ga premierno predvajali 25. junija ob 30-letnici slovenske državnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja.

Takrat so Okornova filmska upodobitev Zdravljice in zgodovinski posnetki, ki jih je uporabil, v javnosti naleteli na različne odzive. Na začetku septembra so ta film zavrteli tudi voditeljem na Strateškem forumu Bled.

Kot smo poročali takrat, naj bi premier Janez Janša zahteval umik predstavitvenega videa, ki ga je pripravil režiser Žiga Pirnat, namesto tega pa so nato predvajali Okornov film.

Mitja Okorn je uspešen režiser, ki deluje predvsem na Poljskem, kjer je režiral uspešna filma Pisma sv. Nikolaju in Planet samskih. Leta 2017 je posnel tudi hollywoodski prvenec Leto življenja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje