Vlada je za državno sekretarko na ministrstvu za finance imenovala Gordano Pipan

Slovenija 15. Jun 202309:02 > 13:41 4 komentarji
Gordana Pipan
Srdjan Živulović/BOBO

Vlada je na današnji seji imenovala novo državno sekretarko na finančnem ministrstvu. To je postala Gordana Pipan, ki je bila doslej sekretarka v kabinetu finančnega ministra Klemna Boštjančiča.

Po odhodu Tilna Božiča sta na ministrstvu za finance, kjer so sicer dovoljeni štirje državni sekretarji, ostali le dve državni sekretarki: Saša Jazbec, ki je pristojna za fiskalno politiko, proračun, javno računovodstvo in javno premoženje, in Nikolina Prah, ki je zadolžena za finančni sistem.

Z relativno majhno vodilno ekipo pa je po besedah naših virov ministrstvo le s težavo zagotavljalo udeležbo na številnih sejah parlamentarnih delovnih teles, na katerih naj bi bil navzoč bodisi finančni minister bodisi ena od njegovih državnih sekretark.

Tako je vlada na današnji seji na predlog  ministra Klemna Boštjančiča  za tretjo državno sekretarko na finančnem ministrstvu imenovala Gordano Pipan.  Dolgoletna javna uslužbenka je bila sicer doslej sekretarka v Boštjančičevem kabinetu.

Univerzitetna diplomirana ekonomistka Gordana Pipan je bila v preteklosti vodja kabinetov pri več ministrih, najprej pri Mitji Gaspariju, ko je bil ta v času Pahorjeve vlade minister brez resorja, odgovoren za razvoj in evropske zadeve. V času vlade Alenke Bratušek je bila šefinja kabineta takratnega finančnega ministra Uroša Čuferja, nato pa je bila krajši čas vodja kabineta pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku in pri finančnem ministru Andreju Bertonclju.

Od Bertonclja se je Gordana Pipan v mandatu Šarčeve vlade preselila v kabinet infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek, minister za infrastrukturo v prejšnji vladi Jernej Vrtovec pa jo je obdržal v svojem kabinetu.

V času uvedbe evra je bila Gordana Pipan svetovalka takratnega guvernerja Banke Slovenije Mitje Gasparija, med drugim je bila zadolžena za obveščanje javnosti o uvajanju evra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje