Nova pogodba STA prinaša 125 tisoč evrov več

Slovenija 21. Dec 202314:43 2 komentarja
Slovenska tiskovna agencija (STA)
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Vlada je potrdila pogodbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije (STA) za leto 2024. V primerjavi z letom 2023 ji je namenila za 125.000 evrov več sredstev.

Vlada je na današnji seji v imenu ustanovitelja potrdila pogodbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije (STA) v letu 2024.

Vrednost pogodbe je v primerjavi z letošnjim letom višja za 125.000 evrov oziroma 5,5 odstotka in znaša 2.397.000 evrov, je po seji vlade povedala direktorica Ukoma Petra Bezjak Cirman.

Kot je dejala direktorica vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Bezjak Cirman, tako “kot že v letošnjem letu višina mesečnih nadomestil tudi v prihodnjem letu ne bo odvisna od štetja novic, ampak je v pogodbi predvideno mesečno plačilo v 12 enakih zneskih v višini slabih 200.000 evrov”.

Z direktorjem agencije Igorjem Kaduncem bosta pogodbo podpisala predvidoma v petek.

STA v skladu z zakonom o STA opravlja javno službo obveščanja javnosti, za katero je upravičena do sredstev iz državnega proračuna. Ta sredstva sicer predstavljajo približno polovico vseh prihodkov agencije, drugo polovico pa agencija ustvari s tržno dejavnostjo, pretežno od naročnin medijev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje