Nova predsednica sveta Svobode naj bi postala Nataša Avšič Bogovič

Slovenija 17. Jan 202315:55 4 komentarji
Nataša Avšič Bogovič
Gibanje Svoboda

Po odstopu Mirte Koželj s čela sveta Gibanja Svoboda naj bi Golobova stranka predvidoma jutri postavila njeno naslednico. To naj bi po besedah naših virov postala poslanka Nataša Avšič Bogovič, ki je bila pred izvolitvijo v DZ svetovalka uprave Gen-i.

Nova predsednica sveta Gibanja Svoboda naj bi postala Nataša Avšič Bogovič. Po besedah naših virov gre za izbiro predsednika stranke Roberta Goloba. Svet stranke naj bi jo na svoje čelo potrdil na jutrišnji seji.

Nataša Avšič Bogovič je bila do lanske izvolitve v državni zbor svetovalka uprave Gen-I, sedaj pa je namestnica vodje poslanske skupine Svoboda in predsednica parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Na čelu sveta največje vladne stranke bo nasledila Mirto Koželj, ki je s te funkcije odstopila. Po navedbah v Gibanju Svoboda naj bi se Koželj, ki je sicer tudi predsednica zdravstvenega sveta na zdravstvenem ministrstvu, ob težko pričakovani zdravstveni reformi povsem posvetila delu na tem položaju.

Koželj je bila predsednica sveta stranke od njene ustanovitve januarja lani. Kot je v ponedeljek dejal Golob, je odstop podala že pred približno tremi meseci, predvsem zato, ker se želi posvetiti stroki. “Tu ni nobene politične zgodbe,” je dodal prvak Svobode.

Preberite še: Nov odstop v vrhu Gibanja Svoboda: odstopila predsednica sveta stranke

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje